Yarden niet failliet, maar stopt met afsluiten uitvaartverzekeringen 

Yarden niet failliet, maar stopt

Uitvaartverzekeraar Yarden is niet failliet, maar heeft bekend gemaakt dat het vanaf 15 december 2020 per direct gestopt is met het aanbieden van uitvaartverzekeringen. Naar eigen zeggen heeft ze deze keuze gemaakt omdat ze klanten geen langetermijnperspectief meer kan bieden. Meteen ontstond de vrees dat de bekende uitvaartverzekeraar Yarden failliet zou zijn. Dat gerucht werd echter meteen ontkracht. Yarden heeft inmiddels dan ook bevestigd dat ze niet failliet zal gaan. De situatie blijkt inmiddels dan ook gestabiliseerd te zijn.

Yarden niet failliet, maat wat als je verzekerd bent bij Yarden?

Heb jij een verzekering afgesloten bij de uitvaartverzekeraar Yarden? Dan zal je kunnen vaststellen dat je verzekering gewoon door blijft lopen. Bovendien zal ook de waarde verder opbouwen. Yarden heeft aangegeven dat verzekeringnemers zich geen zorgen hoeven te maken. Er zal na hun overlijden dan ook gewoon volgens afspraak worden uitgekeerd.

Veel mensen die een verzekering bij Yarden hebben afgesloten speelden ongetwijfeld even met het idee om hun verzekering af te kopen en een andere polis aan te vragen. Dat is uiteraard mogelijk, maar in de praktijk in het geheel niet interessant. Dit omwille van verschillende redenen:

  • Bij het afkopen van een polis verlies je een groot deel van de opgebouwde waarde;
  • De kans bestaat dat je botst op een strengere medische selectie voor de nieuwe polis;

Het feit dat Yarden niet failliet gaat zorgt er voor dat er ook eigenlijk geen enkele reden is waarom je met bovenstaande nadelen genoegen zou willen nemen.

Kan je de waarde van je uitvaartverzekering bij Yarden nog aanpassen?

Dat Yarden stopt met het afsluiten van uitvaartverzekeringen betekent in de praktijk niet dat er geen aanpassingen meer kunnen gebeuren aan je polis. Het is dan ook nog altijd mogelijk om de waarde van je uitvaartverzekering te verhogen of te verlagen. In principe is ook het meeverzekeren van je kinderen nog steeds een mogelijkheid.

Heel wat mensen hebben er sowieso bij het afsluiten van hun Yarden uitvaartverzekering voor gekozen om hun kinderen mee te laten verzekeren. Dit is het gevolg van het feit dat kinderen tot aan hun 21ste levensjaar gratis zijn meeverzekerd. Voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat ze moeten bijgeschreven zijn op de polis.

Toch veranderen van uitvaartverzekeraar?

Heb je een uitvaartverzekering bij Yarden en zou je toch graag willen overstappen? Heb je nog geen uitvaartverzekering afgesloten, maar was je dat wel van plan? In beide gevallen kan het de moeite waard zijn om even het aanbod van de verschillende uitvaartverzekeraars op de markt te vergelijken. Door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool kan je meteen een uitvaartverzekering vinden die jou aanspreekt. Heb je een verzekering gevonden die je graag zou willen afsluiten? Dan kan je dat ook meteen zeer eenvoudig online doen. Alle bekende uitvaartverzekeraars zijn in ieder geval in onze vergelijkingstool opgenomen.

Hoe nuttig was deze informatie?
3 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikel