Muziek tijdens de uitvaart

Muziek tijdens de uitvaart

Tijdens een uitvaartplechtigheid speelt muziek vaak een belangrijke rol. Meestal worden er muziekstukken ten gehore gebracht die een bijzondere betekenis hebben voor de overledene en de nabestaanden. Muziek zegt voor sommige mensen meer dan woorden tijdens een uitvaartceremonie. In deze blog geven we toelichting over de verschillende manieren waarop muziek kan worden gespeeld tijdens een uitvaart en welke muzieknummers vaak worden afgespeeld bij een uitvaart.

In sommige gevallen heeft de overledene zelf duidelijke wensen omtrent het afspelen van  muziek tijdens de uitvaart doorgegeven. In andere gevallen beslissen de nabestaanden over de muzikale omlijsting tijdens de uitvaart. Vooraf kunnen dit soort zaken met de uitvaartbegeleider worden afgestemd. De muziekstukken kunnen dan worden aangeleverd op een cd of usb-stick. Op sommige plekken is het ook al mogelijk om de muziek via Spotify of andere online muziek diensten af te laten spelen tijdens de uitvaartceremonie.

Live muziek tijdens uitvaart

Soms wordt er tijdens de uitvaartceremonie een muziekstuk live gespeeld of gezongen door een familielid, vriend of kennis. Dit wordt vaak als een zeer bijzonder maar ook emotioneel moment ervaren.

Meeste afgespeelde muziek tijdens uitvaart

Er zijn verschillende lijsten te vinden op het internet waarop de meest afgespeelde muzieknummers tijdens een uitvaart zijn samengesteld. De meeste uitvaartverzekeraars hebben lijsten op hun website met de meest populaire uitvaartmuziek gepubliceerd. Ook zijn er speciale Spotify-afspeellijsten gemaakt die geënt zijn op muziek voor tijdens de uitvaart.

Dela’s Uitvaartmuziek Top 50
Dela heeft een eigen Uitvaartmuziek Top 50 samengesteld. Op de eerste plaats staat het nummer Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) van Sarah Brightman & Andrea Bocelli.

Bekijk de Uitvaartmuziek Top 50 van Dela

Monuta’s Begrafenis- en uitvaartmuziek Top 10
​Monuta heeft een top 10 samengesteld van de meest afgespeelde begrafenis- en uitvaartmuziek. Op de eerste plaats staat Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij.

Bekijk de Begrafenis- en uitvaartmuziek Top 10 van Monuta

Yarden’s Uitvaartmuziek Top 20
Yarden heeft een Uitvaartmuziek Top 20 samengesteld. Hier staat net als bij Dela het nummer Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) van Sarah Brightman & Andrea Bocelli op de eerste plaats.

Bekijk de Uitvaartmuziek Top 20 van Yarden

Uitvaartmuziek Spotify-afspeellijst
Op de muziekdienst Spofity zijn ook een aantal afspeellijsten te vinden met muzieknummers voor een uitvaart. Als u een Spofity-account heeft kunt u de onderstaande links naar afspeellijsten direct openen.

Open Dela’s Uitvaartmuziek Top 50 Spotify-afspeellijst

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.