Rouwadvertenties

Rouwadvertentie opstellen

Laatst bijgewerkt op 5 april 2024 door Erwin en René

Een rouwadvertentie opstellen is niet erg moeilijk. Het is een kwestie van de krant uitkiezen waar u het wilt plaatsen en het aanleveren van de tekst aan de krant. Mocht u graag een persoonlijk overlijdensbericht willen plaatsen, dan geven wij u een aantal tips om u op weg te helpen.

Een rouwadvertentie bestaat altijd uit de vier volgende zaken:

– Naam overledene;
– Locatie en tijdstip uitvaart;
– Geboortedatum en sterfdatum overledene;
– Namen van nabestaanden die het overlijdensbericht plaatsen.

Persoonlijke klank overlijdensbericht

Daarnaast kunt uzelf nog een persoonlijke invulling geven aan het overlijdensbericht. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een gedicht, een quote of een anekdote. U hoeft hier natuurlijk niet voor te kiezen. De persoonlijke kleur kan ook gegeven worden in de rouwkaarten die u naar kennissen, vrienden en familie stuurt. Veel mensen van met name een jongere generatie kiezen tegenwoordig alleen nog voor het versturen van rouwkaarten.

Kosten advertentie

De kosten van een rouwadvertentie variëren per krant. Uitgegaan kan worden van circa 750 euro voor een regionaal dagblad en circa 1250 euro voor een landelijk dagblad. Dat is erg duur, maar het is wellicht wel de beste manier om eenieder op de hoogte te stellen van iemands overlijden. Dat geldt met name voor de oudere generatie die het gewend is om rouwberichten in de krant te lezen.

Rouwadvertenties met name nog voor oudere generatie

Overlijdensberichten in de krant worden met name nog geplaatst door 60-plussers. Het nieuws van overlijden gaat tegenwoordig al snel rond op sociale media kanalen waardoor het voor de jongere generatie niet meer nodig is om een advertentie te plaatsen om alle bekenden van het overlijden op de hoogte te brengen. Daarnaast kijkt de jongere generatie ook niet vaak bij de rouwadvertenties in de krant, als ze überhaupt al de krant ontvangen. Het is daarom belangrijk om na te gaan wie de doelgroep is voor de overledene voordat u een advertentie koopt.

Opstellen overlijdensbericht

Het opstellen van een overlijdensbericht is niet moeilijk. Er zijn vier zaken die in iedere rouwadvertentie verwerkt dienen te worden: naam overledene, tijdstip en locatie uitvaart, geboortedatum en sterfdatum en namen nabestaanden die de advertentie plaatsen. Voor de rest bent u vrij om zelf te beslissen wat er in de rouwadvertentie komt te staan. U kunt kiezen voor een persoonlijke klank door middel van een uitspraak, quote of bijvoorbeeld kort gedicht.

Hoe nuttig was deze informatie?
7 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team