Wat kost een uitvaart?

Kosten uitvaart

Een uitvaart kan zo eenvoudig of zo uitgebreid mogelijk plaatsvinden, daarom is het niet te zeggen wat een uitvaart precies kost. Een belangrijk verschil in uitvaart kosten wordt bepaald door de keuze voor een begrafenis of een crematie. Specifieke luxe wensen kosten geld, zoals een familiegraf met een mooie grafsteen. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de €6.500,- en €10.000,-.

Wat kost een begrafenis?

De begrafeniskosten zijn voor op dit moment, voor een netjes verzorgde uitvaart, gemiddeld zo’n € 8.000.  Deze begrafeniskosten bestaan voor een groot deel uit grafkosten. Deze prijzen verschillen sterk per gemeente. Daarnaast moeten er voor iedere uitvaart basiskosten betaald worden. Hieronder verstaan we de diensten van de uitvaart verzorgen. Natuurlijk zijn er ook nog andere begrafenis kosten waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld de rouwauto, ceremonie en catering.

Wat kost een crematie?

De kosten om te cremeren zijn op dit moment, voor een netjes verzorgde crematie, gemiddeld zo’n €6.500,-. Ook voor een crematie betaal je de basiskosten voor de diensten van de uitvaart verzorger. Naast de basiskosten zijn er de kosten voor de crematie in het crematorium zelf, in Nederland gemiddeld zo’n €3.000,-. Daarnaast heb je nog te maken met de kosten van de urn, verstrooiing of bijzetting.

Verschil in kosten cremeren of begraven

De kosten van de begrafenis of crematie zelf verschillen niet zo veel. Wanneer je kiest voor begraven zal dit op lange termijn wel duurder zijn omdat er grafkosten betaald moeten worden. Wil je een beter zicht en grip op de kosten van je uitvaart, dan is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de zekerheid dat de uitvaart goed geregeld zal worden.  Een uitvaartverzekering sluit je al af vanaf €1,99 per maand.

 

 

Wat kost een uitvaart?
5 (100%) 2 stem(men)

Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.