Wil je een goedkope uitvaartverzekering?

Goedkoopste uitvaartverzekering

Laatst bijgewerkt op 23 maart 2024 door Erwin en René

Ben jij op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wat de goedkoopste uitvaartverzekering is verschilt namelijk per persoon. Om de premie uit te rekenen spelen een aantal factoren een rol. Je leeftijd en de vorm van uitvaartverzekering, kapitaal of natura, bijvoorbeeld. Wij hebben een vergelijkingspagina gemaakt waar je de prijzen per verzekering ziet voor iedere leeftijdscategorie.

Goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten

In ons overzicht uitvaartverzekering vergelijken kun je zien welke vormen uitvaartverzekeringen er zijn en wat de hoogte is van de premie van een uitvaartverzekering bij bepaalde wensen. Zo kun je bepalen wat de goedkoopste uitvaartverzekering is voor jouw situatie en wensen.

 

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Verschillende soorten goedkope uitvaartverzekeringen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type uitvaartverzekering het beste bij jouw situatie en wensen past. Er zijn vier verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

  • Kapitaal: Nabestaanden krijgen een vast bedrag uitgekeerd waarvan zij de uitvaart zelf kunnen betalen. Dit is samen met natura de meest voorkomende uitvaartverzekering.
  • Natura: de uitvaart wordt betaald én geregeld door de uitvaartverzekering. Hiermee ontzorg je dus de nabestaanden, maar er is minder flexibele keuze. De uitvaartverzekering werkt doorgaans met vaste partners.
  • Naturasommen: nabestaanden regelen zelf de uitvaart en kunnen dit declareren bij de verzekeraar. Er wordt dus geen vast bedrag uitgekeerd zoals bij natura.
  • Combinatie: de uitvaart wordt geregeld door de verzekering, maar er is meer keuze dan bij natura. Bijvoorbeeld als je een andere kist of uitvaartcentra wilt dan de verzekeraar heeft. Er wordt dan een bedrag uitgekeerd waarvan dit (deels) kan worden betaald.

Wij raden aan om te kiezen voor kapitaal of natura. Dit zijn de meest voorkomende uitvaartverzekeringen met een reden. Dit zijn ook de goedkoopste uitvaartverzekeringen.

Hoe jonger hoe goedkoper de uitvaartverzekering

Niemand wil graag teveel betalen en het is dus logisch dat je op zoek bent naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Het verschil in premie ligt natuurlijk aan je wensen, maar ook aan je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe hoger de premie. Dit heeft te maken met de levensverwachting. Hoe jonger je bent hoe langer je nog premie kunt betalen en hoe goedkoper de maandelijkste premie wordt. Om je een goede indicatie te geven van de voordeligste uitvaartverzekering hebben we leeftijdscategorieën gemaakt met daarbij een vanaf prijs per uitvaartverzekering.

Goedkoopste uitvaartverzekering: vergelijk om de voordeligste te vinden

Ook het verschil tussen een crematie en begrafenis zie je terug in de te betalen premie. Een crematie is goedkoper dan een begrafenis. Mocht je voor een crematie kiezen zal de premie dus lager zijn. Ook belangrijk is om voor het juiste bedrag te verzekeren. Een gemiddelde uitvaartverzekering kost 7500 euro. Verzeker je dus minimaal voor dit bedrag zodat het uitgekeerde bedrag uiteindelijk kostendekkend is en de nabestaanden niet hoeven bij te leggen. Heb je meer wensen? Dan is het verstandig om je te verzekeren voor een hoger bedrag. Vergelijk welke uitvaartverzekering het voordeligst is voor jou.

Veel gestelde vragen

Is de goedkoopste uitvaartverzekering altijd de beste keuze?

Laatst bijgewerkt op 23 maart 2024 door Erwin en René

Nee dit hoeft niet perse, zeker bij een uitvaartverzekering is het belangrijk(e) om de beste uitvaartverzekering te kiezen die bij uw situatie past.

Hoe nuttig was deze informatie?

128 stem(mers), Gem. score: 4.6

Alle uitvaartverzekeringen vergelijken?

Vergelijk en bekijk de premies!

Hoe nuttig was deze informatie?
128 stem(mers), Gem. score: 4.6
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team