Uitvaartverzekering voor je kind(eren)

Uitvaartverzekering kinderen

Laatst bijgewerkt op 1 februari 2024 door Erwin en René

Als ouder zijn er vele verantwoordelijkheden. Een onderdeel hiervan zijn de verzekeringspolissen. Van een tandartsverzekering tot een uitvaartverzekering voor kinderen; het is belangrijk om de juiste polis af te sluiten. Maar waar dien je op te letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor kinderen?

Gratis verzekerd tijdens zwangerschap

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kunt u uw kind op uw eigen polis zetten. Het is wel van belang om uw kind tijdig bij te schrijven op de eigen uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars is uw kind tijdens de zwangerschap gratis meeverzekerd tot minimaal twee maanden na de geboorte. Bij sommige verzekeraars bent u verzekerd na 24 weken zwangerschap en tot 6 maanden na de geboorte. Dit fluctueert per verzekeraar.

Uitvaartverzekering: kinderen gratis meeverzekeren

Bij veel verzekeraars kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw eigen polis. Het is daarom verstandig om een verzekeraar te kiezen die deze service biedt als uw kinderen heeft of krijgt. Ook als grootouder kan een kleinkind vaak meeverzekerd worden. De verzekerde waarde van de eigen polis wordt gekoppeld aan de polis van het kind. Deze dekking is bij een verzekeraar als Yarden gratis tot de eenentwintigste verjaardag van het kind.

Bij sommige verzekeraars ligt die grens op 18 jaar en bij anderen op 25 jaar. Na die leeftijd wordt de polis omgezet tot een volwassenen-polis en kan uw kind ervoor kiezen om de verzekering door te laten lopen of te kiezen voor een andere verzekeraar. Het is een goed idee om uw kind zo snel mogelijk te verzekeren. De premie is dan namelijk op zijn laagst.

Uitvaartverzekering voor het hele gezin

De reden om te kiezen voor een uitvaartverzekering kinderen is zodat u naast het persoonlijke drama ook niet nog eens voor onverwachte kosten komt te staan. Mocht u zelf nog geen uitvaartverzekering hebben, dan is het dus een goed idee om een uitvaartverzekering af te sluiten voor het hele gezin. Zo zorgt u ervoor dat u u tijdens de rouwperiode niet ook in financiële problemen komt.

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of u een aparte uitvaartverzekering kinderen wilt afsluiten of dat u uw kind(eren) wilt meeverzekeren op de eigen polis. Ook dient u te kijken naar het bedrag waarvoor u dan verzekerd bent zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Verplicht is een uitvaartverzekering kinderen niet, maar het kan wel veel zorgen wegnemen.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team