Islamitische uitvaartverzekering

islamitische uitvaartverzekering

Een islamitische uitvaartverzekering is voor moslims ideaal. Het is namelijk een polis die rekening houdt met de tradities van een islamitische uitvaart. Er is bijvoorbeeld sprake van een begrafenis. Een crematie is bij moslims immers niet aan de orde. Het geloof schrijft na overlijden een begrafenis voor. Ook voorziet een islamitische uitvaartverzekering in de dekking van kosten van rituelen en tradities. Het is voor moslims bijvoorbeeld van groot belang om op eeuwige grafrust te rekenen. Dat is bij de Nederlandse begraafplaatsen niet standaard het geval en zelfs uitzonderlijk. Een islamitische begrafenis in het land van herkomst krijgt vaak de voorkeur. 

Speciale Keuze
Dela Premie p/m: Sluit bij Dela een islamitische uitvaartverzekering af Bekijken

Kapitaalverzekering als islamitische uitvaartverzekering

Een islamitische uitvaartverzekering is het beste als kapitaaluitvaartverzekering af te sluiten. Dat is de beste uitvaartverzekering voor moslims omdat de uitkering vrij te besteden is. Er zijn overigens meerdere opties om de goedkoopste uitvaartverzekering voor een islamitische uitvaart af te sluiten. Daarbij is onder meer te letten op de premie, hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd. Is vooraf duidelijk dat de verzekerde na overlijden een begrafenis in het land van herkomst krijgt? In dat geval is alvast rekening te houden met de extra kosten die daarmee gepaard gaan. Het kapitaalbedrag in de polis is daarop af te stemmen. Overigens zijn er ook in Nederland speciale islamitische begraafplaatsen beschikbaar. 

Rituelen na een overlijden met islamitische uitvaart

Het voordeel van een islamitische uitvaartverzekering is dat er met specifieke kosten rekening te houden valt. Een begrafenis in het land van herkomst is al even genoemd. Indien de islamitische uitvaart op een islamitische begraafplaats in Nederland plaatsvindt, zijn er andere kosten. Bijvoorbeeld met de grafrechten. Of met betrekking tot het huren van de ruimte in een uitvaartcentrum voor de rituele wassing en verzorging. Na de rituele wassingen wikkelt men de overledene in een kafan. Dat is een zogenoemd dodenkleed. Het lichaam gaat vervolgens naar de moskee voor een dodengebed. Bij voorkeur is de begrafenis zo snel mogelijk en het liefst binnen 24 uur na overlijden. Dat is in Nederland momenteel wettelijk gezien nog niet mogelijk. Er moet in elk geval 36 uur zitten tussen overlijden en begraven. 

Islamitische uitvaartverzekering bij Monuta of Yarden

Monuta en Yarden zijn uitvaartondernemingen die zich onder meer richten op het organiseren van islamitische uitvaarten. Monuta verzorgt de uitvaarten op basis van de tradities en rituelen van de islam. Ook Yarden biedt alle gelegenheid om de uitvaart op islamitische wijze vorm te geven. Bij deze uitvaartondernemers is het mogelijk om voor een islamitische begrafenis een islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. Er is overigens een vrije keuze voor het inschakelen van een islamitische uitvaartverzorger. Dat is uiteraard een vereiste om de uitvaart volgens de islam vorm te geven. Op deze manier hebben nabestaanden de gelegenheid om op een gepaste manier de laatste eer te bewijzen.

Veel gestelde vragen over een Islamitische uitvaartverzekering

Speciale Keuze
Dela Premie p/m: Sluit bij Dela een islamitische uitvaartverzekering af Bekijken
Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.