Beste uitvaartverzekering: welke past er bij jou?

Beste uitvaartverzekering

Wat de beste uitvaartverzekering is hangt af van jouw individuele wensen. De allerbeste uitvaartverzekering is namelijk de verzekering die past bij jouw situatie en (financiële) situatie.

Beste uitvaartverzekering volgens Consumentenbond

Op basis van een gemiddelde situatie en veel voorkomende wensen doet de Consumentenbond jaarlijks onderzoek naar uitvaartverzekeringen. Al een aantal jaar op rij hebben zij de naturaverzekering van Dela uitgeroepen tot beste uitvaartverzekering.
In ons overzicht uitvaartverzekeringen vergelijken kun je zien welke vormen uitvaartverzekeringen er zijn en wat de hoogte is van de premie van een uitvaartverzekering bij bepaalde wensen. Hieruit kun je bepalen wat de beste uitvaartverzekering is voor jouw situatie en wensen.

VerzekeraarVerzekerd bedragKinderen gratisTermijnPremie p/mBekijken
Meest gekozen (door 48%)
Monuta€ 7.500,-Levenslang Premie p/m: € 7,45 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 22%
Populair
Dela€ 7.500,-Levenslang Premie p/m: € 7,85 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 36%
Yarden€ 7.500,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 6,48 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Beste uitvaartverzekering volgens onderzoek

Volgens recent onderzoek heeft Monuta de beste uitvaartverzekering. Eind 2018 werden 400 consumenten gevraagd zich één uur lang te oriënteren op de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering. Het onderzoek vond zowel op desktop als op mobiel plaats. Monuta haalde een totaalscore van 41 punten en voert daarmee voor de derde keer op rij de ranglijst aan als meest favoriete uitvaartverzekeraar van Nederland.

Hoe kies je de beste uitvaartverzekering?

De beste uitvaartverzekering van 2017 is dus de uitvaartverzekering van Dela. Toch kan het zijn dat een andere uitvaartverzekering beter bij je persoonlijke situatie en wensen past. Het is daarom goed om rekening te houden met de volgende aandachtspunten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

1. Natura-of kapitaalverzekering

Het is belangrijk om vooraf goed het verschil tussen een natura-en kapitaalverzekering te weten. Elke vorm uitvaartverzekering heeft weer andere voor- en nadelen. Het belangrijkste onderscheid tussen de verzekeringen zit in de manier waarop er wordt uitgekeerd (in geld of in diensten) en de keuzevrijheid.

Bij een naturaverzekering wordt het verzekerde bedrag gebruikt om een aantal vaste diensten uit te voeren. Denk hierbij aan de aanschaf van de grafkist en grafsteen, het werk van de uitvaartverzorger en de rouwauto. Eigenlijk wordt alles geregeld zoals vooraf is afgesproken. Mocht het zijn dat er toch aanvullende wensen komen vanuit de familie dan wordt dit doorgaans niet vergoed. Voordeel is wel dat uitvaartverzekering de uitvaart (grotendeels) regelt.

Bij een kapitaalverzekering heb je voor de uitvaart een bedrag opgebouwd dat beschikbaar komt ten tijde van overlijden. Met dit bedrag kan de familie de diensten en producten betalen die noodzakelijke zijn de voor de uitvaart. De flexibiliteit van een kapitaalverzekering is dus een groot voordeel ten opzichte van een naturaverzekering. Tegelijkertijd regelt de uitvaartverzekeraar bij een naturaverzekering de uitvaart. De vraag is dus wat het beste bij jou en de nabestaanden past.

2. Klantenservice uitvaartverzekeraar

Vaak wordt over het hoofd gezien hoe belangrijk een goede en persoonlijke klantenservice van een uitvaartverzekeraar is. Dus niet alleen op het moment dat de uitvaartverzekering wordt afgesloten, maar ook tijdens de looptijd.

Ook is het belangrijk dat de klantenservice snel en vakkundig te werk gaat rondom het moment van overlijden. De naasten zullen dan contact hebben met de uitvaartverzekeraar en het is dan belangrijk dat ze goed geholpen worden. Alle uitvaartverzekeraars melden dat hun klantenservice uitstekend is. Het beste is om de reviews van de uitvaartverzekeraars bekijken om hier een objectiever beeld van te krijgen.

3. Transparantie en gemak van het afsluiten van een uitvaartverzekering

Hoe eenvoudig is het om een uitvaartverzekering online af te sluiten? De uitvaartverzekeraars doen hun best om het zo makkelijk mogelijk te maken om een uitvaartverzekering af te sluiten via hun website. Het is belangrijk dat de informatievoorziening goed is. Is het duidelijk wat de polisvoorwaarden zijn? Is het duidelijk wat er gebeurd op het moment van overlijden? Via ons vergelijkingsoverzicht van uitvaartverzekeringen kunt u de verschillende websites van uitvaartverzekeraars bekijken en beoordelen.

Beste uitvaartverzekering kiezen

Wat de beste uitvaartverzekering is hangt af van je eigen wensen. Zoek je een goedkope uitvaartverzekering? Wil je dat de nabestaanden, zoals je kinderen, de uitvaart regelen? Dan is een kapitaalverzekering de beste keuze. Dat geeft extra flexibiliteit omdat je zelf mag bepalen hoe de uitvaart er exact uit komt te zien. Wil je de nabestaanden ontzorgen? Dan is een naturaverzekering de beste keuze. De uitvaartverzekeraar regelt de uitvaart. Ook is het belangrijk om alvast te weten of je een begrafenis wilt of een crematie. Een crematie is goedkoper. Dat betekent ook dat de maandelijkse premie lager is.

VerzekeraarVerzekerd bedragKinderen gratisTermijnPremie p/mBekijken
Meest gekozen (door 48%)
Monuta€ 7.500,-Levenslang Premie p/m: € 7,45 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 22%
Populair
Dela€ 7.500,-Levenslang Premie p/m: € 7,85 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 36%
Yarden€ 7.500,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 6,48 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.