Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

begrafenisverzekering vergelijken

Waarom een begrafenisverzekering belangrijk is?

Een begrafenisverzekering vergelijken voordat je deze afsluit is belangrijk omdat je op die manier veel geld kunt besparen. Er zitten grote prijsverschillen in de premie en aangezien je voor een dergelijke verzekering tientallen jaren premie betaalt kan het voordeel oplopen tot honderden euro’s. Het hangt sterk af van je uitvaartwezen wat voor verzekering voor jou het beste is: wil je een eenvoudige uitvaart of wil je dat er groots wordt uitgepakt. En wil je een crematie of wil je juist een begrafenis? Dit zijn zaken waar je over na moet denken, ook als je nog jong bent.

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Wanneer sluit je een begrafenisverzekering af?

Veel mensen sluiten een verzekering voor hun begrafenis af als ze volwassen worden. Soms hebben je ouders al een verzekering voor je afgesloten na je geboorte, maar de kans bestaat dat deze niet meer voldoet. Een uitvaart kost een flink bedrag, ook als je kiest voor een eenvoudige ceremonie. Er komt toch altijd meer bij kijken dan je denkt en om sommige kosten kun je niet heen. begrafenisverzekeringen vergelijken kan ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt en een verzekering afsluit die perfect bij je past.

Hoe wil je jouw begrafenis verzekeren?

Je kunt op twee manieren je begrafenis verzekeren. Er zijn verzekeraars die een bedrag uitkeren, en er zijn verzekeraars die heel veel voor je regelen binnen een bepaald budget. Als je kiest voor de eerste optie dan moet je zelf alles regelen. Je kunt dan zelf contact opnemen met een uitvaartondernemer en met hem of haar je wensen doorspreken. Als je kiest voor een verzekering die de begrafenis regelt dan zal een medewerker van deze verzekeraar met je bespreken hoe de  plaatsvindt, uiteraard rekening houdend met het budget dat binnen jouw verzekering beschikbaar is.

Zet je wensen op papier voor je nabestaanden

Het is fijn voor je nabestaanden als je je uitvaartwensen op papier zet en aangeeft hoe en waar je verzekerd bent. Zo kunnen ze je begrafenis regelen naar jouw wensen en hoeven ze niet te gokken hoe je het waarschijnlijk gewild zou hebben. Geef in ieder geval aan of je begraven of gecremeerd wilt worden of je lichaam beschikbaar wilt stellen aan de wetenschap. Dan is er uiteraard geen uitvaart, maar kan er bijvoorbeeld wel een herdenking worden gehouden. Maar het is ook handig als je andere zaken op papier zet, zoals:

  • Wie moeten worden uitgenodigd voor je begrafenis
  • Waar wil je de crematie of waar wil je begraven worden
  • Wie mogen er spreken
  • Welke uitvaartmuziek wil je tijdens de plechtigheid

Waar vergelijk je begrafenisverzekeringen?

Begrafenisverzekeringen vergelijken doe je heel gemakkelijk online. Hier kun je snel zien wat de voorwaarden zijn van verschillende verzekeringen, hoeveel premie je betaalt en wat hiervoor geregeld wordt of hoeveel de verzekering in geld uitkeert als je komt te overlijden. Voor een begrafenisverzekering moet altijd een verklaring worden ingevuld waarin je informatie geeft over je gezondheid. Let er op dat sommige uitvaartverzekeringen niet uitkeren als je door zelfdoding om het leven komt binnen een bepaalde periode na afsluiting van deze verzekering.

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand
Hoe nuttig was deze informatie?
0 stem(mers), Gem. score: 0
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.