Uitvaartmuziek in 2019

uitvaartmuziek 2019

Bij uitvaartmuziek in 2019 gaat het om nummers die populair zijn om tijdens een uitvaart te draaien. Muziek is uiteraard heel persoonlijk, maar er zijn in de uitvaartwereld toch echt een aantal klassiekers die je vaak hoort. Een van de veel afgespeelde liedjes tijdens uitvaart is het bekende ´Ave Maria´. Dit muzieknummer is in allerlei variaties uitgevoerd en biedt dus ook nog keuze. De verwachting is dat deze uitvaartmuziek in 2019 ook weer veel te horen is. Het lied van Mieke Telkamp met de titel ´Waarheen, waarvoor´ heeft jarenlang in de top tien gestaan van uitvaartmuziek. Dit lied is als je het onderzoek van de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 bekijkt daaruit wel langzaam aan het verdwijnen. Overigens biedt Yarden ook een overzicht met liedjes voor het laatste afscheid.

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Engelstalige uitvaartmuziek in 2019

Als het om de populariteit van uitvaartmuziek in 2019 gaat, is er een mix van Engelstalige nummers en Nederlandstalige muziek. Je hoort tijdens crematies en begrafenissen bijvoorbeeld vaak de populaire song ´My way´ van Frank Sinatra voorbij komen. De beste man is zelf al jaren overleden, maar zijn liedjes leven voort. Een andere uitvaartlied dat altijd emoties oproept, is ´Time to say goodbye´ van Sarah Brightman en Andrea Bocelli. Deze uitvaartmuziek hoor je vast en zeker ook in 2019 tijdens uitvaarten. De kans is groot dat hetzelfde van toepassing is op het liedje ´We will meet again´ gezongen door Vera Lynn. Dat geldt ook voor ´Tears in heaven´ van Eric Clapton.

Nederlandstalige uitvaartmuziek in 2019

Het lied ´Afscheid nemen bestaat niet´ van Marco Borsato is vanaf het begin al een populair uitvaartnummer geweest. Het afgelopen jaar is het lied van Claudia de Breij met de titel ´Mag ik dan bij jou´ ineens in opkomst gekomen tijdens uitvaarten. Ook van Frans Bauer is er nu een lied dat als uitvaartmuziek in 2019 vaak te horen zal zijn. Het gaat hier om het nummer ´Een trein naar niemandsland´. Muziek draagt doorgaans de combinatie van klank en tekst met zich mee, maar roept tijdens een uitvaart vooral emoties op. De beleving van het afscheid is extra intens op de momenten dat er muziek is te horen.

Kies je eigen muziek voor je uitvaart

Heb je persoonlijk een totaal andere voorkeur voor muziek dan de populaire uitvaartmuziek in 2019? Het is altijd mogelijk om je eigen wensen vast te leggen. Dat is bij het afsluiten van een uitvaartverzekering meteen al een goed idee. Zo bepaal je niet alleen of je een begrafenis of crematie wilt, maar ook de muziek. Misschien dat je over een aantal jaren een andere muziekvoorkeur hebt. Vergeet dan niet om je uitvaartwensen voor de muziek daarop aan te passen. Als je niet echt wensen wilt vast laten leggen op papier is je muziekvoorkeur ook te bespreken met je naasten. Die weten natuurlijk vast al van wat voor soort muziek je houdt. Toch is het ook handig om je favoriete nummers te laten weten.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 3
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.