Uitvaartverzekering afsluiten is goedkoper dan zelf sparen

Uitvaartverzekering afsluiten-is goedkoper-dan-sparen

Een uitvaartverzekering afsluiten is natuurlijk belangrijk. Veel mensen denken hier niet aan of denken er pas op latere leeftijd aan. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe duurder de premie per maand of per jaar uitvalt. De premiebedragen staan als het ware in verhouding tot het risico op overlijden. Dit risico is aanzienlijk lager wanneer je jong bent. Dit verklaart ook waarom kinderen vaak gratis mee zijn verzekerd. Wacht jij met het afsluiten van een uitvaartverzekering, omdat je zo lang mogelijk geen premie wilt betalen? Dan betaal je uiteindelijk meer dan wanneer je jong begint.

Op jonge of oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Mensen die op jongere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten zijn veel voordeliger uit. Stel, je wilt een uitvaartverzekering voor een bedrag van 7.000 euro afsluiten. Doe je dit wanneer je de pensioenleeftijd bijna bereikt hebt? Dan betaal je in 10 jaar tijd bijna het hele bedrag, dus 7.000 euro, aan premie. Sluit je dezelfde uitvaartverzekering af wanneer je 18 of 20 jaar bent? Dan betaal je in 10 jaar tijd nog geen 2.000 euro aan premie. Dit is natuurlijk gemiddeld genomen.

De uitvaartverzekering is altijd beter dan zelf sparen

Er zijn natuurlijk ook mensen die ervoor kiezen om zelf te gaan sparen om later de uitvaart te kunnen bekostigen. Dit is een mogelijkheid. Veel mensen denken dat zij dat goedkoper uit zijn dan wanneer zij een uitvaartverzekering zouden afsluiten. Niets is minder waar. Tegenwoordig ontvangen we nog zo weinig spaarrente dat een uitvaartverzekering aan het einde van de lijn honderden tot wel duizenden euro’s voordeliger is, afhankelijk van de uitvaartverzekering.

Je kunt de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden

Natuurlijk, het afsluiten van een uitvaartverzekering kost geld. Je moet immers maandelijks of jaarlijks een premiebedrag betalen. Wel kun je zo veel mogelijk besparen op de premiebetalingen. Dit doe je door de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Hierbij vergelijk je niet alleen op premiebedragen, maar natuurlijk ook op inhoud. Het is immers belangrijk dat een uitvaartverzekering goed bij jouw wensen past. Veel mensen denken uitsluitend aan grote en bekende verzekeraars, zoals Yarden, Monuta, Ardanta en Dela. In werkelijkheid zijn er nog veel meer opties. Wil jij een goede en voordelige uitvaartverzekering afsluiten? Dan kun je bij ons onafhankelijk vergelijken.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel