Uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie

Uitvaartverzekering afsluiten BKR-registratie

Een uitvaartverzekering met een BKR-registratie afsluiten is niet moeilijk. Wel zal de premie bij de meeste verzekeraars hoger liggen bij een BKR-codering omdat zij het risico op die manier willen afdekken. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Iedere lening of krediet die je afsluit worden geregistreerd in de database van het BKR.

Hier vallen bijvoorbeeld een hypotheek, autolease of schuldregeling onder. Mocht een krediet niet betaald worden dan wordt er een codering op de BKR-registratie geplaatst. Alleen bij een BKR-codering kan dit consequenties hebben voor een uitvaartverzekering afsluiten.

Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Vroeger werd een abonnement ook geregistreerd bij het BKR. Sinds 1 mei 2017 is dat niet meer het geval behalve als er sprake is van het kopen van bijvoorbeeld een telefoon op afbetaling van minimaal 250 euro. Mocht u een keer vergeten zijn om de telefoonkosten of internetkosten te betalen, hoeft u zich dus niet ongerust te maken over het afsluiten van een uitvaartverzekering met BKR-registratie. Deze abonnementen worden namelijk niet geregistreerd.

Verschil BKR-registratie en BKR-codering

Een BKR-registratie is helemaal niet erg. Pas als er sprake is van een BKR-codering wordt het moeilijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is dus belangrijk om onderscheid te maken tussen deze twee. Simpel gesteld houdt het in:
– BKR-registratie: ieder krediet wordt geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie. Als u tijdig betaald heeft u een positieve BKR-registratie.
– BKR-codering: wanneer er niet tijdig betaald wordt bij een krediet van minimaal 250 euro is er sprake van een BKR-codering of negatieve BKR-registratie.

Uitvaartverzekering afsluiten met BKR-codering

Mocht u altijd uw rekeningen van uw kredieten betalen dan is er sprake van een positieve BKR-registratie. Hiermee kunt u zonder problemen of extra kosten een uitvaartverzekering afsluiten. Bij een negatieve BKR-registratie, of BKR-codering, is dat niet het geval. Verzekeraars kunnen er dan voor kiezen om geen verzekering met u aan te gaan of voor een hoger tarief. Een hoger tarief klinkt vreemd als een eerder krediet niet tijdig betaald kon worden, maar het heeft te maken met het risico dat een verzekeraar of kredietverstrekker in het geval van een negatief BKR-registratie loopt.

Negatieve BKR-registratie verwijderen

Een BKR-registratie is dus geen enkel probleem bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Iedereen met een hypotheek of krediet, zoals een creditcard, heeft een BKR-registratie. Een BKR-codering krijgt u wanneer er niet (op tijd) betaald wordt bij een krediet van ten minste 250 euro.
Een BKR-codering blijft vijf jaar staan en kan niet zonder duidelijke reden worden verwijderd. Dit kan alleen als een schuldeiser een fout heeft gemaakt. Op de website van BKR kunt u kijken of u een positieve of negatieve BKR-registratie heeft. In het geval van een negatieve BKR-registratie kunt u bezwaar maken, dit kost 22,50 euro. Het afsluiten van een uitvaartverzekering met BKR-registratie is dus, kortom, geen enkel probleem.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team