Uitvaartverzekering op maat

Laatst bijgewerkt op 6 november 2020 door Uitvaart Webmaster(s)

De uitvaart is voor velen een onderwerp waar niet graag over nagedacht en gesproken wordt. Toch is het belangrijk om te bedenken waar uw voorkeur naar uitgaat en om dit vast te leggen. Vooraf gemaakte keuzes kunnen zowel uzelf als de nabestaanden namelijk rust bieden. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een uitvaartverzekering op maat of een ‘standaard’ aangeboden uitvaart. De keuze hiertussen is afhankelijk van de hoeveelheid specifieke voorkeuren.

In dit artikel kunt u het antwoord vinden op de vragen: wat is het verschil tussen een standaard uitvaartverzekering en een uitvaartverzekering op maat? In hoeverre is het mogelijk om de uitvaart-voorkeuren bij te stellen? In de laatste alinea worden tips gegeven voor het invullen van een uitvaartverzekering op maat.

Standaard uitvaartverzekering

Een standaardverzekering voor de uitvaart wordt ook wel een basisverzekering genoemd. De standaard uitvaartverzekering houdt niet bij elke uitvaartverzekeraar hetzelfde in. Tegenwoordig biedt vrijwel elke verzekeraar enkele keuzemogelijkheden en ook op dit punt is verschillen de verzekeraars van elkaar. De ene standaardverzekering is daarnaast beperkter dan de andere.

Een standaard uitvaartverzekering wordt soms gecombineerd met een vrij te besteden bedrag. Een voorbeeld hiervan is een standaard diensten- en productenpakket met persoonlijke begeleiding, een uitvaartkist, volgauto voor vier personen en een bepaald aantal rouwkaarten. Als aanvulling op het standaardpakket is er een vrij te besteden bedrag van bijvoorbeeld € 2.500,- voor bloemen, de catering enzovoorts.

Uitvaartverzekering op maat

Afscheid nemen is erg persoonlijk. Bij een maatwerk uitvaartverzekering is het mogelijk om de wensen, behoeften en het budget voor de eigen uitvaart in detail aan te geven. Deze voorkeur wordt vastgelegd en op deze manier zal uw uitvaart geheel naar wens verlopen. Het voelt waarschijnlijk even als een vreemd en vervelend klusje om met de eigen uitvaart bezig te zijn. Om moeilijkheden te voorkomen is het toch van belang om er wat tijd aan te besteden. Indien u niet weet wat er mogelijk is en wat u precies wilt voor de uitvaart, kunt u advies opvragen bij de desbetreffende verzekeraar of een uitvaartconsulent.

Is het mogelijk om uitvaartwensen aan te passen?

Bij het merendeel van de uitvaartverzekeraars waar het samenstellen van een uitvaart op maat mogelijk is, kan de uitvaart op elk gewenst moment aangepast worden. Het verschilt per verzekeraar op welke manier er aanpassingen gemaakt kunnen worden. Bij Monuta kunt u zowel online als op papier de wensen doorgeven en aanpassen. Voor het vastleggen op papier kan een ‘laatste wensen boekje’ aangevraagd worden. Na het opsturen wordt de voorkeur vervolgens aangepast.

Bij Yarden is het mogelijk om een specifieke ‘Uitvaart op Maart Verzekering’ af te sluiten. Het is hierbij mogelijk om zelf de looptijd van de verzekering en de premie te bepalen. Daarnaast kan het verzekerde bedrag gemakkelijk gewijzigd worden.

Tips bij het invullen van een verzekering op maat

De desbetreffende verzekeraar kan u adviseren en inspiratie geven voor het invullen van een uitvaartverzekering op maat. Het kan echter prettiger aanvoelen om er met iemand in uw omgeving over te praten. Denk hierbij aan de hoeveelheid aanwezigen, de uitvaartlocatie, maar ook aan favoriete muziek en uitvaartvervoer. Het kan tevens helpen om een uitvaartwensen formulier aan te vragen bij de verzekeraar. Deze kunt u per post ontvangen of eventueel downloaden op de website van de uitvaartverzekeraar.

Hoe nuttig was deze informatie?
0 stem(mers), Gem. score: 0
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team