DELA en Monuta scoren hoog in klantonderzoek

Dela en Monuta scoren hoog in gebruikersonderzoek 2018

DELA is favoriet als het gaat om de oriëntatie op uitvaartverzekeringen via de smartphone. Ook Monuta scoort hoog. In de maand juli 2018 is er door WUA een benchmarkonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek richtte zich op het afsluiten van een uitvaartverzekering met de smartphone. De resultaten geven inzicht in de consumentervaring tijdens het complete proces van oriëntatie. Uit het onderzoek komt naar voren welk bedrijf de voorkeur krijgt van de consument. Dat is dus als eerste DELA en Monuta als tweede.

Web Performance Score van DELA en Monuta

DELA en Monuta ontlopen elkaar niet veel als het gaat om de Web Performance Score van het onderzoek. DELA heeft als uitvaartverzekeraar 83 punten gescoord. Monuta volgt daar vlak na met een score van 82 punten. Monuta stond in een eerder onderzoek nog op de eerste plaats, maar is nu van deze troon verstoten. Yarden is overigens op de derde plaats terechtgekomen met een score van 81 punten. Het gaat hier duidelijk om de top drie van grote uitvaartverzekeraars. Deze drie hebben een dominante positie in de wereld van uitvaartverzekeringen. Dat is overigens niets nieuws, want dat blijken de onderzoeken al jaren uit te wijzen. Er zijn verschillende onderdelen beoordeeld om tot een totaalscore te komen. Bij een aantal onderdelen zijn een paar opvallende uitkomsten te zien. Bijvoorbeeld als het gaat om de conversie en om de customer experience.

Ardanta op onderdelen het beste

DELA en Monuta mogen dan de beste totaalscore hebben, maar dat neemt niet weg dat Ardanta ook winnaar is. In elk geval op een aantal onderdelen. Het onderzoek wijst uit dat Ardanta het net zo goed doet als Monuta als het gaat om de customer experience. Ook is de conversie van de website hoog te noemen. Die is namelijk het op een na hoogst. Verder blijkt dat Ardanta.nl de nummer 1 is als het gaat om Aanbod in de Eerste indrukfase. De consumenten vinden dat er sprake is van een duidelijk aanbod zonder verborgen verrassingen. Qua merk is Monuta.nl weer het beste met betrekking tot de onderdelen Verdieping en Eerste indruk. De consument lijkt veel vertrouwen te hebben in deze uitvaartonderneming. De verwachtingen op het gebied van de service zijn hoog en de contactmogelijkheden zijn goed.

Voorkeur uitvaartverzekering met uitkering geldbedrag

DELA en Monuta scoren hoog met de eerstgenoemde als echte winnaar. Het onderzoek laat echter nog een interessant gegeven zien. Dat is dat consumenten een grote voorkeur hebben voor het afsluiten van een uitvaartverzekering in de vorm van een kapitaalpolis. Daarbij vindt een uitkering van een geldbedrag plaats na overlijden van de verzekerde. Maar liefst 60% van de respondenten geeft hier de voorkeur aan.

Hoe nuttig was deze informatie?
4 stem(mers), Gem. score: 4
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team