Uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie?

Uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie

Laatst bijgewerkt op 10 april 2019 door Erwin en René

Een uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie leidt over het algemeen niet tot problemen. Het Bureau Krediet Registratie heeft als doel om consumenten verantwoord te laten lenen. Daarbij krijgen kredietverstrekkers inzicht in de financiële situatie als het gaat om achterstanden in betalingen. Heb jij te maken met een negatieve BKR-registratie? Dan is dat wellicht een probleem als je geld wilt lenen, maar niet voor het afsluiten van een uitvaartpolis. Een uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie biedt zelfs de mogelijkheid om een vergelijking tussen polissen te maken.

Geen toegang tot gegevens BKR

Een uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie werpt geen belemmeringen op. Alleen de organisaties die bij BKR zijn aangesloten, hebben toegang tot jouw gegevens. Er is een complete lijst met organisaties beschikbaar die toegang hebben. Het gaat hier om kredietverstrekkers die leningen en hypotheken aanbieden. Het achterliggende doel is namelijk om consumenten verantwoord te laten lenen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is geen lening. Het gaat niet om een kredietproduct met afbetaling. Het gaat om een verzekering waar periodiek of eenmalig premie voor wordt ingelegd. Verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden hebben volgens de gepubliceerde lijst geen toegang tot BKR-gegevens. Kredietverstrekkers hebben een zorgplicht met het aanbieden van leningen, hypotheken en kredieten, maar uitvaartverzekeraars niet.

Acceptatie door uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraars hebben geen acceptatieplicht om consumenten toe te laten. Dat heeft echter geen betrekking op een uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie. Het ontbreken van een acceptatieplicht heeft betrekking op andere vlakken. Bijvoorbeeld ten aanzien van de gezondheidssituatie van een aanvrager. Zelfs bij een slechte gezondheid zijn er nog vaak mogelijkheden om wel voor een uitvaartpolis in aanmerking te komen. Bijvoorbeeld door een eenmalige koopsom in te leggen. Of door een uitvaartpolis met een hogere premie te nemen, omdat de verzekeraar meer risico loopt. Voor de acceptatie speelt de gezondheid en de leeftijd van de aanvrager een rol. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie gelden er bovendien vaak andere voorwaarden. Het is dan mogelijk dat er carenzjaren van toepassing zijn. Dat is een bepaalde wachttijd om het risico te beperken voor de verzekeraar.

Uitvaartverzekering afsluiten met BKR-registratie na vergelijken

Een uitvaartverzekering afsluiten met BRK-registratie of codering is vanwege het ontbreken van toetsing van de gegevens gewoon mogelijk. Dat biedt dus alle gelegenheid om een vergelijking te maken tussen uitvaartverzekeringen en de beste optie te kiezen. De vergelijking is te maken op het gebied van soort polis, verzekeringspremie en service. Het is aan te raden dat je vooraf een goed overzicht hebt van je wensen voor de uitvaart. Aan de hand daarvan zijn de kosten inzichtelijk met een totaalbedrag voor het te verzekeren bedrag voor de uitvaart.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team