Goedkoopste uitvaartverzekering de beste keuze?

Goedkoopste uitvaartverzekering niet de beste keuze

Laatst bijgewerkt op 9 november 2018 door Uitvaart Webmaster(s)

Een uitvaartverzekering wordt doorgaans eenmaal in iemands leven afgesloten. Daarom is het verstandig om een goed beeld te krijgen van de voor- en nadelen van beschikbare uitvaartverzekeringen. Een deel van mensen kiest standaard voor de goedkoopste uitvaartverzekering terwijl dit in de meeste gevallen niet de beste keuze is.

De polisvoorwaarden van een uitvaartverzekering zijn belangrijker dan de uiteindelijke prijs. Het kan confronterend zijn om bewust na te denken over uw uitvaart. Toch is het (helaas) iets waar ieder mens uiteindelijk mee te maken krijgt. Kies daarom een uitvaart die aansluit op uw persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren kunnen zeer divers zijn. Wordt het een begrafenis of een crematie? Wil je de vrijheid behouden om zelf een uitvaartverzorger te kiezen of mag de uitvaartverzekeraar dit voor je bepalen? Waar wil je begraven of gecremeerd worden? Wil je in je polis dat je kinderen ook zijn meeverzekerd?

De antwoorden op deze vragen geven ook een indicatie van de hoogte van het bedrag waar je jezelf voor wilt verzekeren. Je kunt van te voren bepalen welk bedrag er beschikbaar moet zijn voor je uitvaart. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost rond de € 8.000,- euro. Naast de eigen voorkeuren spelen factoren als je leeftijd en gezondheid ook een rol in de hoogte van de uitvaartpremie.

Op deze website verzamelen wij zoveel mogelijk informatie van de bekende uitvaartverzekeraars in Nederland. Zo kun je vanuit één overzichtelijke tabel de uitvaartverzekering kiezen die bij je past. De kans is groot dat je tot de conclusie komt dat de goedkoopste uitvaartverzekering niet de beste keuze is.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team