Wat zijn de afsluitkosten van een uitvaartverzekering?

Kosten afsluiten uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten kan op verschillende manieren. Via de websites van de uitvaartverzekeraars, via de telefoon en via een intermediair voor uitvaartverzekeringen. De manier van die je kiest heeft effect op de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Kosten afsluiten van een uitvaartverzekering

Het gebruik van onze vergelijker is voor jou als gebruiker gratis. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je te maken krijgen met distributiekosten en advieskosten. Deze kosten betaal je aan de uitvaartverzekeraar of de tussenpersoon. Distributiekosten zijn de kosten die worden gemaakt voor het afhandelen van de verzekeringsaanvraag. Advieskosten worden alleen in rekening gebracht als je gebruik maakt van advies door een medewerker of een tussenpersoon.

Online afsluiten van een uitvaartverzekering

Bij online afsluiten worden in de meeste gevallen geen advieskosten in rekening gebracht, maar wel distributiekosten. Deze kosten verschillen per uitvaartverzekeraar. Online afsluiten is in de meest gevallen de goedkoopste manier om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Telefonisch of via persoonlijk gesprek afsluiten van een uitvaartverzekering

Ook bij telefonisch advies inwinnen en afsluiten van een uitvaartverzekering worden vaak geen advieskosten in rekening gebracht, maar wel distributiekosten. Bij een persoonlijk gesprek worden vrijwel altijd advieskosten in rekening gebracht naast de distributiekosten.

Via een intermediair afsluiten van een uitvaartverzekering

De duurste manier is het afsluiten van een uitvaartverzekeraar via een intermediair (ook wel tussenpersoon genoemd). Zij brengen advieskosten in rekening. Dit doen ze per uur of met een vast bedrag. Daarnaast krijg je dan nog te maken met de distributiekosten bij het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Wil je precies weten welke kosten je betaalt voor het afsluiten van een uitvaartverzekering? Deze kosten zijn te vinden in het dienstverleningsdocument dat iedere uitvaartverzekeraar of intermediair heeft. Een handig filmpje legt uit hoe deze te lezen is:

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Volgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.