Online een uitvaart regelen: de opties

online-uitvaart-regelen

Laatst bijgewerkt op 6 oktober 2020 door Erwin en René

Online een uitvaart regelen voor een nabestaande komt steeds vaker voor. Bijvoorbeeld om de kosten heel beperkt te houden omdat er geen uitvaartverzekering is. Of omdat het uitkeringsbedrag van de uitvaartpolis te laag is. Online een uitvaart regelen voor een nabestaande hoeft overigens niet altijd gerelateerd te zijn aan kosten. Het kan ook gewoon zo zijn dat je het fijn vindt om alles voor de uitvaart van je dierbare zelf te regelen. Er zijn in ieder geval meerdere opties om zelf aan de slag te gaan. Je hebt de mogelijkheid om echt alles zelf te doen. Of je hebt de mogelijkheid om voor wat meer gemak te kiezen. Dan zijn er diverse uitvaartpakketten online beschikbaar. 

Zelf online een uitvaart regelen

Zelf online een uitvaart regelen voor een dierbare nabestaande neemt veel tijd in beslag. Bovendien is er sprake van een verdrietige periode met emoties. Je moet dus voor jezelf nagaan of je het helemaal zelf wilt regelen. Daarbij moet je ook aan andere zaken denken als er geen uitvaartverzorger is ingeschakeld. Bijvoorbeeld aan het doen van de overlijdensaangifte, regelen van transport, laatste verzorging en reservering van de uitvaartdienst. Omdat de kans aanwezig is dat je zomaar wat vergeet, is het handig van een checklist gebruik te maken. DELA heeft een complete checklist beschikbaar met informatie over wat je moet regelen rondom het overlijden. Ook Yarden voorziet in uitgebreide informatie wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken.

Online een uitvaart regelen met uitvaartpakket

Alles helemaal zelf doen met betrekking tot online een uitvaart regelen, is misschien wat veel. Wil je alles zelf graag in de hand houden, maar wel op een gemakkelijke manier? Dan is er een mogelijkheid om uit verschillende uitvaartpakketten een keuze te maken. Bijvoorbeeld voor een beperkt pakket met uitvaartkist, vervoer, koeling en crematie. Of voor een meer uitgebreid online uitvaartpakket. Dan is er bijvoorbeeld ook voorzien in de administratieve afhandeling van zaken rondom het overlijden. 

Voor jezelf online een uitvaart regelen

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om zelf wensen voor de uitvaart vast te laten leggen. Online een uitvaart regelen voor jezelf klinkt misschien raar als je jong en gezond bent. Het klinkt al minder vreemd als je een terminale ziekte hebt en zelf de uitvaart vooraf wilt regelen. Toch is het ook niet raar om als je jong en gezond bent alvast wat te regelen. Dat begint uiteraard met het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Daarbij is het mogelijk om op zoek te gaan naar de goedkoopste of de beste uitvaartverzekering. Online een uitvaart regelen hangt nauw samen met de kosten en de uitvaartverzekering. Of het nu voor jezelf is of voor een ander. Het uitkeringsbedrag bepaalt wat er op basis van het budget allemaal te regelen valt. 

Hoe nuttig was deze informatie?
0 stem(mers), Gem. score: 0
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team