Yarden overname door Dela

dela overname yarden

Laatst bijgewerkt op 6 oktober 2020 door Erwin en René

Een Yarden overname door Dela brengt uiteraard wat veranderingen met zich mee. Dat is precies waar veel klanten van Yarden én Dela zich zorgen over maken, want er bestaan al enige tijd geruchten over een Yarden overname door coöperatie Dela. Deze geruchten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Het is eerder al bekend gemaakt dat Yarden in financieel zeer zwaar weer verkeerde. De enige goede oplossing was een Yarden overname door een partij die groter en sterker is. Dela ligt dan eigenlijk wel voor de hand. 

Er komt inderdaad een Yarden overname aan

Lange tijd was het onduidelijk of er nu wel of niet een Yarden overname aan zat te komen. Er werd wel gespeculeerd en er werd ook al aangegeven dat Dela plannen had om Yarden over te nemen, maar iets concreets was er nog niet. Hier is inmiddels verandering in gekomen en we mogen bevestigen dat er inderdaad een Yarden overname komt. Sterker nog, inmiddels hebben de bestuurders van zowel Dela als Yarden een overnamecontract ondertekend. Het papierwerk over de Yarden overname is dus rond, maar nu moet de rest nog geregeld worden. Een overname is namelijk niet eenvoudig.

 

Vooral veel nieuws voor de klanten van Yarden

Klanten van Yarden weten al langere tijd dat de toekomst van het verzekeringsbedrijf onzeker is. De Yarden overname zal dan ook vooral voor deze mensen aardig wat nieuws meebrengen. Wel gaat het eigenlijk alleen maar om positief nieuws, want zij kunnen in de toekomst rekenen op financiële stabiliteit van hun uitvaartverzekeraar. Daarnaast kunnen zij ook rekenen op winstdeling voor leden en op nieuwe ruimte voor extra inflatiebescherming. Klanten kunnen rekenen op een totale Yarden overname. Dit betekent dat alle crematoria en uitvaartcentra die nu van Yarden zijn in de toekomst ook eigendom worden van Dela.

 

Wanneer vindt de Yarden overname plaats?

Een overnamecontract kan binnen enkele seconden getekend zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat de Yarden overname ook zo snel rond is. Daar gaat nog wel wat tijd in zitten. Er moet veel geregeld worden en zeker voor de klanten moet ook alles goed duidelijk worden gemaakt. Het is immers niet zomaar iets. De Yarden overname is officieel vanaf begin 2020, naar verwachting, maar het compleet samenvoegen en integreren zal vermoedelijk nog duren tot 2022.

Vergelijk eenvoudig uitvaartverzekeringen

De Yarden overname kan betekenen dat je een andere uitvaartverzekering wilt, of dat je eens wilt controleren of jouw verzekeraar nog wel echt goed bij je past. Bij ons kunt je eenvoudig online uitvaartverzekeringen vergelijken.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team