Overstappen uitvaartverzekering. Wat zijn de mogelijkheden?

Overstappen uitvaartverzekering

Als u niet tevreden bent over de premie en voorwaarden van uw huidige uitvaartverzekering dan is het mogelijk om over te stappen. In dit artikel belichten we de mogelijkheden over te stappen naar een andere uitvaartverzekeraar.

Premiebetaling uitvaartverzekering stoppen

Het stopzetten van de premiebetaling van je uitvaartverzekering wordt ook wel premievrij maken genoemd. Je betaald geen premie meer maar laat de uitvaartpolis niet ontbinden. Je uitvaartverzekering loopt dan door en keert nog gewoon uit bij overlijden. Je kunt dan vervolgens, als je dit wilt, bijverzekeren bij een andere uitvaartverzekering. Je kunt de uitvaartverzekeringen vergelijken op onze pagina vergelijken.

Uitvaartverzekering afkopen

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het ook mogelijk om uitvaartverzekeringen af te kopen. Dit betekent dat je stopt met premie betalen (premievrij maken) maar ook het opgebouwde kapitaal laat uitkeren. De uitvaartpolis wordt in dit geval dus ontbonden. Je hebt dan uiteraard geen recht meer op een uitkering voor uitvaartkosten bij overlijden. Je moet bij het afkopen van je uitvaartverzekering rekening houden dat het bedrag dat je krijgt uitgekeerd veel lager is dan het kapitaal dat je hebt opgebouwd. Dit komt doordat de uitvaartverzekeraar het recht heeft om kosten in minder te brengen op de uitkering. In de praktijk blijkt dat afkopen vaak niet erg voordelig is. Voordeliger is dan vaak het premievrij maken zonder afkopen. Als de voorwaarden en premie van een andere uitvaartverzekering je meer aanspreken kun je die vervolgens bijverzekeren. Je maakt dan je lopende verzekering premievrij en sluit een extra uitvaartverzekering af bij een andere verzekeraar.

Met het afkoopbedrag kun je dan vervolgens terecht bij je nieuwe verzekeraar. Zoals al gezegd, dit is niet de meest voordelige optie. Je raakt veel opgebouwd kapitaal kwijt door de kosten die in aftrek genomen worden.

Uitkeringsbedrag uitvaartverzekering verhogen of bijverzekeren

Indien je wilt overstappen, omdat de voorwaarden of premie van een andere uitvaart verzekering je meer aanspreken, blijkt in de praktijk vaak dat het voordeliger is om je huidige verzekering premievrij te laten maken en bij te verzekeren bij een nieuwe uitvaartverzekering. Omdat je huidige uitvaartverzekering ook een bedrag uitkeert, kan de hoogte van de uitvaartverzekering bij het afsluiten van je nieuwe verzekering wat lager zijn. Ga naar de pagina vergelijken om een goed beeld te krijgen van de premies en voorwaarden van de verschillende uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Wij zijn gespecialiseerd in het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen. Alle bekende Nederlandse uitvaartverzekeringen worden door ons vergeleken. In de vergelijkingstabel uitvaartverzekeringen kunt u vergelijken op premie en voorwaarden.

Hoe nuttig was deze informatie?
5 stem(mers), Gem. score: 3.2
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.