Wat is en-bloc clausule bij een uitvaartverzekering?

En-bloc clausule uitvaartverzekering

Bij het vergelijken van de voorwaarden van uitvaartverzekeringen zul je regelmatig een en-bloc clausule tegenkomen in de polis. Een en-bloc clausule in de uitvaartpolis betekent dat de verzekeraar het recht heeft tijdens de looptijd van de polis de voorwaarden en de premie te wijzigen. Let hier dus op als je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken.

Bij het afsluiten van je uitvaartverzekering kun je er natuurlijk rekening mee houden.  Op het moment dat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten met een en-bloc clausule, en de premie en voorwaarden worden tussentijds aangepast, dat heb je het recht om binnen 30 dagen de verzekering op te zeggen.

De en-bloc clausule wordt vrijwel alleen gebruikt op het moment dat er zich dramatische omstandigheden voordoen bij de uitvaartverzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er zeer veel mensen zijn overleden en een beroep gedaan is op hun uitvaartverzekering. De uitvaartverzekeraar heeft dan zoveel uitgekeerd dat de kans bestaat op faillissement. Om dit gevaar af te wenden kunnen ze dan de premie van de uitvaartverzekering, op grond van de en-bloc clausule verhogen.

Hoe nuttig was deze informatie?
5 stem(mers), Gem. score: 3
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.