Premie uitvaartverzekering maandelijks of jaarlijks betalen

Premie uitvaartverzekering maandelijks of jaarlijks betalen

Veel uitvaartverzekeringen hebben de mogelijkheid om de betaaltermijn voor het betalen van de premie van de uitvaartverzekering te kiezen. In het vergelijken van een uitvaartverzekering is dit ook een onderdeel dat meegenomen kan worden in je afweging. In de meeste gevallen heb je de keuze tussen maandelijkse of jaarlijkse betaling van de premie van je uitvaartverzekering.

In je keuze of je maandelijks of jaarlijks de premie van je uitvaartpolis wilt betalen, kun je de volgende punten meenemen:

Voor- en nadelen van maandelijkse betaling premie uitvaartverzekering

  • Voordeel: Betere spreiding van de kosten van de uitvaartverzekering over het jaar. De premie van de uitvaartverzekering wordt maandelijks afgeschreven.
  • Nadeel: Op jaarbetaling krijg je vaak een korting op je premie van je uitvaartverzekering. Deze korting loop je bij maandelijkse betaling van je premie mis.
  • Nadeel: je betaalt iedere maand de premie van je uitvaartverzekering en houdt minder over van je budget per maand. Als je per jaar een wat groter bedrag op je rekening krijgt (bijvoorbeeld een dertiende maand salaris of een schenking) kan je ervoor kiezen om de premie van je uitvaartverzekering hiermee jaarlijks te betalen.

Voor- en nadelen van jaarlijkse betaling premie uitvaartverzekering

  • Voordeel: je houdt maandelijks wat meer ruimte over in je budget.
  • Voordeel: in de meeste gevallen krijg je een korting op je premie van je uitvaartverzekering bij jaarbetaling. Als deze korting hoger is dan hetgeen je zou krijgen op een spaarrekening is dit een voordeel.
  • Nadeel: je moet er rekening mee houden dat er een keer bij jaar een groter bedrag aan premie moet worden betaald.
  • Nadeel: als je tussentijds wilt opzeggen heb je de premie al vooruitbetaald.

Budgetcoaches adviseren over het algemeen om kosten beter te spreiden over het jaar. Zo heb je maandelijks beter inzicht in je inkomsten en uitgaven. Dat is een extra argument om te kiezen voor maandelijkse betaling van de premie van je uitvaartverzekering als je budgettair wat krapper bij kas zit of van jezelf weet dat je slecht zicht hebt op je inkomsten en uitgaven.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 3
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.