Stappenplan om uitvaartverzekeringen te vergelijken

Stappenplan uitvaartverzekeringen vergelijken

Laatst bijgewerkt op 9 november 2018 door Uitvaart Webmaster(s)

Het vergelijken en kiezen van de juiste uitvaartverzekering is niet makkelijk. Er zijn veel aanbieders op de markt met allemaal verschillende voor- en nadelen. Om het je iets gemakkelijker te maken vind je hier een stappenplan dat je hopelijk leidt tot het maken van de juiste keuze:

Stap 1: Oriënteren

Het is belangrijk om eerst goed stil te staan bij je wensen voor de uitvaart. Wil je begraven worden of gecremeerd? En wat kost zoiets eigenlijk? Weet wat de mogelijkheden zijn en bepaal zo wat het best bij jou past.

Stap 2: Voorwaarden vergelijken

Wanneer je je wensen duidelijk op een rij hebt is het belangrijk om stil te staan bij de voorwaarden die de uitvaartverzekering hanteert. Zo kan je bij de ene uitvaartverzekering zelf je uitvaartverzorger kiezen en bij de andere niet. Vergelijk de voorwaarden van de verschillende uitvaartverzekeringen dus goed.

Stap 3: Premie vergelijken

Als je op basis van de voorwaarden een selectie hebt gemaakt is het tijd om te kijken naar de premie. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Op de meeste websites van uitvaartverzekeringen kan je gemakkelijk je premie berekenen. Houd ook in de gaten of de premie jaarlijks verhoogd, en met welk percentage dit gebeurt. Je leeftijd maakt een groot verschil bij het bepalen van je premie: 24 jaar? Dan sluit je al een verzekering af voor €5,69. Ben je 70? Dan betaal je €36,60.

Stap 4: Een keuze maken

Na het vergelijken van de uitvaartverzekeringen en de verschillende pakketten goed met elkaar hebt vergeleken kan je een keuze gaan maken. Twijfel je over je keuze? Iedere uitvaartverzekering biedt 30 dagen bedenktijd. Als je binnen deze termijn de verzekering stopzet krijg je de betaalde premie terug.

Bekijk onze vergelijkingstabel met uitvaartverzekeringen

Hoe nuttig was deze informatie?
4 stem(mers), Gem. score: 3
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team