Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Uitvaartverzekering bij ziekte

Laatst bijgewerkt op 9 november 2018 door Erwin en René

Bij ziekte is het moeilijker om een uitvaartverzekering af te sluiten dan bij goede gezondheid. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is. Uitvaartverzekeraars hebben geen acceptatieplicht en mogen dan ook zelf bepalen of ze een klant willen aannemen of niet. Gelukkig zijn er voldoende verzekeraars waar je ook terecht kunt bij ziekte of met een handicap.

Uitvaartverzekering: ziekte niet altijd een belemmering

Uiteindelijk is een uitvaartverzekeraar gewoon een bedrijf dat geld moet verdienen. Om die reden zullen ze liever iemand aannemen die in goede gezondheid verkeert en pas op hoge leeftijd komt te overlijden. Op die manier betaalt de klant langer premie. Daarom verlangen een aantal verzekeraars een medische keuring voordat ze bepalen of ze een klant willen aannemen. Er zullen dus verzekeraars zijn waar een uitvaartzekering bij ziekte wordt geweigerd.

Wat zijn carenzjaren?

Er zijn ook uitvaartverzekeraars die niet opteren voor een medische keuring. Zij vinden dat eenieder een uitvaartverzekering moet kunnen afsluiten. Vaak wordt er dan gekozen voor carenzjaren. Dit houdt in dat als de verzekerde binnen een bepaalde periode komt te overlijden er niets of gedeeltelijk wordt uitbetaald. De betaalde premie wordt dan teruggegeven aan de nabestaanden.

Uitvaartverzekering bij terminaal ziek

Bij een levensbedreigende ziekte waar de levensverwachting kort is, zal het lastig zijn om een verzekeraar te vinden. De meeste verzekeraars zullen hier een klant om weigeren. Daarom valt het ook aan te raden om tijdig een verzekering af te sluiten. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. In het geval van ziekte zal de premie ook hoger liggen. In het geval van een terminale ziekte zal de gemiddelde verzekeraar u niet willen aannemen. Er is dan simpelweg geen tijd om voldoende premie binnen te halen voor een waardige uitvaart.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering bij ziekte of handicap afsluiten zal duurder zijn dan bij goede gezondheid. De premies zullen logischerwijs hoger liggen. Het is daarom des te belangrijker dat er goed vergeleken wordt. Daarmee kan veel geld worden bespaard. De ene verzekeraar is coulanter als het aankomt op uitvaartverzekering ziekte dan de ander. Soms kan het ook liggen aan welke type ziekte de aanvrager heeft. Daarnaast zijn er ook uitvaartverzekeraars die niet vragen om een medische keuring. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ziekte is dat natuurlijk de beste mogelijkheid.

Hoe nuttig was deze informatie?
5 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team