Uitvaartverzekering in 2019 vergelijken

Uitvaartverzekering 2019

Het afsluiten van een uitvaartverzekering in 2019 biedt jou de gelegenheid om een vergelijking te maken. Dat is altijd aan te raden om zeker te weten dat je de beste keuze maakt. De keuze voor een uitvaartpolis maak je over het algemeen maar één keer. Er zijn meerdere opties om een vergelijking te maken. Vaak kijken consumenten eerst naar de top drie van uitvaartverzekeraars. Dat zijn DELA, Monuta en Yarden. Het loont echter ook de moeite om te kijken naar wat Nuvema en Ardanta te bieden hebben met betrekking tot de uitvaartverzekering in 2019. Het is gemakkelijk om daar een vergelijkingstabel voor te gebruiken. Dat bespaart veel tijd en dan hoef je het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden.

Premiestijging voor uitvaartverzekering in 2019

Het is belangrijk om te weten dat ieder jaar de premies van uitvaartpolissen stijgen. Dat is ook het geval als je een uitvaartverzekering in 2019 afsluit. Er zijn meerdere redenen waarom er jaarlijks een premiestijging plaatsvindt. De belangrijkste reden is dat de uitvaartkosten in Nederland ieder jaar stijgen. De premie stijgt dan vanwege de indexatie. Daarnaast is er nog een mogelijke reden te benoemen. Bijvoorbeeld als de marktrente en de dekkingsgraad laag zijn. Met betrekking tot de stijging van de uitvaartkosten is er nog een praktische tip. Kies voor een waardevaste uitvaartpolis. Dan stijgt het verzekerd bedrag automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten in Nederland.

Stijging van de uitvaartkosten in 2019

In 2019 stijgen de kosten van een uitvaart. Er is berekend dat de kosten naar verwachting stijgen met 1,9%. De uitvaartverzekeraars passen daarom de premie daarop aan. DELA is een van de uitvaartverzekeraars die de premie beperkt laat stijgen in verband met de winstdelingsregeling. Door de winstdelingsregeling van DELA stijgt de premie maar met 2,47% in 2019 in plaats van met 3,49%. De stijging van de uitvaartkosten heeft in 2019 vooral betrekking op hogere grafkosten, portokosten en grafkist. De kosten van een gemiddelde uitvaart komen boven een bedrag van 7.500 euro uit. Dat heeft niet iedereen achter de hand om de eigen uitvaart te bekostigen. Het is in die situatie verstandig om de keuze te maken voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Lage marktrente en lage dekkingsgraad

Een andere reden voor een eventuele premiestijging van de uitvaartverzekering in 2019 heeft met de marktrente en dekkingsgraad te maken. Bij een lage marktrente en lage dekkingsgraad is er reden om de premie te laten stijgen. Deze verandering staat bekend als premiemaatregel. De dekkingsgraad verschilt per verzekeraar. Voor 2019 geldt dat DELA geen premiemaatregel invoert en de premie alleen laat stijgen in verband met de hogere uitvaartkosten.

Hoe nuttig was deze informatie?
4 stem(mers), Gem. score: 2
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team