Een uitvaartverzekering afsluiten? Waar moet je op letten?

Aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering

Het is handig om de aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering te kennen. Dan weet je tenminste wat in jouw situatie wel of niet goed is. De keuze voor een uitvaartpolis is namelijk niet alleen praktisch, maar ook persoonlijk. Dat heeft met de uitvaartwensen te maken. Wil je een crematie of begrafenis? Wil je een kleinschalige uitvaart of een uitvaart met alles erop en eraan? De uitvoering van de uitvaart heeft alles te maken met kosten. Het afsluiten van een uitvaartzekering zorgt voor de dekking van de kosten. Je hebt dus de mogelijkheid om met je uitvaartwensen rekening te houden bij de keuze voor een uitvaartpolis. Dat is direct al een van de aandachtspunten bij het afsluiten uitvaartzekering.

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand

 

Uitvaartpolis afsluiten met indexatie

Een van de aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering is echt belangrijk. Het gaat hier om de indexatie van de kosten voor de uitvaart. Ben je 20 jaar en sluit je een uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag van 7.000 euro? Dan dekt dat op dit moment nog maar net de uitvaartkosten uitgaande van een gemiddelde van 7.500 euro. In de toekomst stijgen de kosten voor de uitvaart. Als je in de toekomst 50 jaar bent, zijn de uitvaartkosten veel hoger dan nu. Indien er geen indexatie plaatsvindt, is er tegen die tijd sprake van onderverzekering. De uitvaartverzekering dekt dan niet meer alle kosten. Dat voorkom je door een uitvaartpolis met indexatie af te sluiten. Indexatie is dus een van de aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering.

Aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering: natura of kapitaal?

Je hebt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering een keuze tussen een natura- en kapitaalpolis. Zie je het liefst dat er een bedrag vrijkomt na je overlijden om de uitvaart te bekostigen? Dan is de keuze voor een kapitaalverzekering snel gemaakt. Of wil je liever dat de diensten van de uitvaartonderneming in natura beschikbaar komen? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Overigens is een combinatie eveneens mogelijk. Je krijgt dan een dienstenpakket plus een bedrag om te besteden aan de kosten van de uitvaart. Uiteraard speelt de hoogte van het verzekerd bedrag ook een rol als aandachtspunt voor de uitvaartpolis.

Premiebetaling of koopsompolis bij het aflsuiten

Er zijn nog meer aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering, zoals de keuze tussen premiebetaling of het betalen van een koopsom. Bij de keuze voor een periodieke premie betaal je maandelijks tijdens de looptijd een bedrag. De looptijd varieert en is bijvoorbeeld 20 jaar of 30 jaar. Daar is dus ook rekening mee te houden. Je hebt ook de keuze om eenmalig een bedrag te voldoen. Dan hoef je nooit meer premie te betalen, maar betaal je de koopsom voor de uitvaartverzekering in één keer.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen loont voor het afsluiten

Tot slot is er nog een belangrijk aandachtspunt voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het loont om de beste uitvaartverzekeraars te vergelijken. Daarbij kijk je naar de aangeboden opties, hoogte van de premie of koopsom, looptijd, indexatie en naar de overige voorwaarden. Profiteer van de lijst met aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering, zodat jij straks optimaal verzekerd bent.

Verzekeraar Verzekerd bedrag Kinderen gratis Soort verzekering Premie p/m Bekijken
Meest gekozen!
Monuta € 9.500,- €7.000 vrij + €2.500 pakket Premie p/m: € 7,10 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 22%
Dela € 9.500,- €9.500 vrij te besteden Premie p/m: € 8,99 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
        Gekozen door 36%
* genoemde premies zijn per maand
Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.