De betekenis en gedachte van bloemen bij een uitvaart

Betekenis bloemen uitvaart

Laatst bijgewerkt op 10 april 2019 door Erwin en René

De betekenis van bloemen bij uitvaart is bij veel mensen onbekend. Wist jij dat iedere soort bloem daarvoor een eigen symboliek heeft? De kans is groot dat je wel weet dat een rode roos de liefde symboliseert. De vele anderen bloemen in een rouwboeket, rouwkransen of rouwstukken hebben echter ook een speciale betekenis. Bijvoorbeeld de lotus die als bloem voor zuiverheid staat of een chrysant met vriendschap en onsterfelijkheid als betekenis. Als je bloemen geeft voor een uitvaart geef je via de symboliek nog een laatste boodschap mee. Dat maakt de betekenis van bloemen bij uitvaart voor jou persoonlijk ook zo bijzonder en uniek.

Symboliek van populaire bloemsoorten voor de uitvaart

Als je de betekenis van bloemen bij uitvaart kent, is daar rekening mee te houden. Iedere bloem is daarin uniek, maar niet elke bloemsoort is populair voor de uitvaart. Daarom maak je hier kennis met de symboliek van populaire bloemsoorten voor begrafenissen en crematies. De roos is al even benoemd en staat met rood voor liefde en respect. Een witte roos staat voor waardigheid en puurheid. De tulp staat voor liefde en geloof en de aronskelk is een christelijk symbool met de maagd Maria als symboliek. Het vergeet-mij-nietje spreekt voor zich en de lelie staat symbool voor de hoop. De orchidee is een prachtige bloem die verwijst naar elegantie en schoonheid. De zonnebloem staat voor bewondering en richt zich naar het licht. Een betoverende schoonheid komt voort uit de amaryllis. De chrysant staat zoals gezegd voor onsterfelijkheid en vriendschap. Het madeliefje staat symbool voor maagdelijkheid en reinheid.

  • Rode roos: liefde
  • Tulp: liefde en geloof
  • Aronskelk: maagd Maria
  • Vergeet-mij-nietje: om niet te vergeten
  • Lelie: hoop
  • Orchidee: elegantie en schoonheid
  • Zonnebloem: bewondering
  • Amaryllis: betoverende schoonheid
  • Chrysant: vriendschap
  • Madeliefje: reinheid en maagdelijkheid

Uitvaartwensen: eigen voorkeur voor bloemen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de mogelijkheid om je laatste wensen vast te leggen. Het is niet ongebruikelijk om zelf een voorkeur uit te spreken voor bloemen. De betekenis van bloemen bij uitvaart is te gebruiken als leidraad. Of natuurlijk je persoonlijke voorkeur voor een bepaalde bloemsoort. Wil je meegeven dat liefde het belangrijkste is? De betekenis van bloemen bij uitvaart laat je dan de keuze tussen een rode roos of tulp. Of hecht je veel waarde aan vriendschap? Dan is de keuze voor een chrysant snel gemaakt. De nabestaanden nemen op jouw verzoek de bloemen mee die jij graag bij je uitvaart wilt hebben. De keuze is ook over te laten aan je nabestaanden die zelf rekening houden met een betekenis van bloemen bij uitvaart.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 3
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team