DELA wederom de beste uitvaartverzekering

DELA beste uitvaartverzekering

Dela uitvaartverzekeringDELA voor de vierde keer gekozen als beste uitvaartverzekering

Elke jaar voert de Consumentenbond een onderzoek uit naar de beste uitvaartverzekering. In het laatstgehouden onderzoek in Februari 2016 komt Dela voor de 4e keer op rij als beste uitvaartverzekering uit de vergelijking.

In de vergelijking is een gemiddelde genomen en kan dus op individueel niveau afwijken. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen gericht op individuele wensen en situaties blijft daarom van belang. Alleen zo kom je er achter wat voor jou de beste uitvaartverzekering is. Een aantal interessante bevindingen uit het de vergelijking van beste uitvaartverzekeringen willen we in elk geval delen:

Er bestaan drie categorieen uitvaartverzekeringen:

  1. Naturapakketverzekering: bij overlijden levert de uitvaartverzekering een aantal diensten. Dit dekt vaak niet alles, dus wordt daarnaast vaak nog een naturabedragverzekering of een kapitaalverzekering afgesloten.
  2. Naturabedragverzekering: bij overlijden keert uitvaartverzekering bedrag uit dat moet worden besteed aan de uitvaart
  3. Kapitaal- / sommenverzekering: bij overlijden bedrag uitgekeerd dat vrij is te besteden (niet noodzakelijk aan de uitvaart)

De naturabedragverzekering en sommenverzekering hebben veel van elkaar weg en daarbij is vooral te kijken naar het rendement dat wordt geboden. We gaan daarom hier alleen wat dieper in op de naturapakketverzekering.

Premie uitvaartverzekering, premie-indexering en keuzemogelijkheden duur premiebetaling

Uit het onderzoek komt de uitvaarverzekering van Dela erg positief naar voren met hun premie. Het is verstandig dit voor je eigen leeftijd en wensen te vergelijken. Alle uitvaartverzekeringen uit het onderzoek bieden de mogelijkheid de duur van de premiebetaling te kiezen (tot bijvoorbeeld 65 jaar of levenslang). Daarnaast kent iedere uitvaartverzekering uit het vergelijk standaard premieindexatie. Hierbij stijgt de premie van de uitvaartverzekering ieder jaar licht en blijf je verzekerd van hetzelfde pakket uitvaartdiensten.

Afsluiten van de uitvaartverzekering

De uitvaartverzekeringen bieden allemaal de mogelijkheid af te sluiten zonder advise (telefonisch of via internet). De distributiekosten voor het afsluiten van de uitvaartverzekering betaal je altijd en hier zit verschil in. Daarnaast kun je dus nog gebruik maken van advies bij een intermediair of adviseur en ben je zo’n 100 tot 400 euro kwijt.

Verzorging van de uitvaart

Bij Monuta en Dela wordt de uitvaart voor je verzorgt door een uitvaartverzorger van de desbetreffende uitvaartverzekeraars. Bij Ardanta en Nuvema is dit niet het geval.

Grafkosten

De grafkosten kunnen flink verschillen per Gemeente. Bij Dela zijn deze kosten bij het pakket inbegrepen, mist je kiest voor een graf dat door Dela is geselecteerd. Bij bijvoorbeeld Monuta en Ardanta krijg je een vast bedrag uitgekeerd voor de grafkosten.

Kinderen gratis meeverzekerd bij uitvaartverzekering

Bij Dela zijn kinderen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de uitvaartverzekering van Monuta, niet gratis meeverzekerd. Nu is de premie bij kinderen relatief laag (door de geringere kans op overlijden), maar toch goed om de premie even te vergelijken voor alle personen die moeten gaan vallen onder de uitvaartverzekering.

Hoe nuttig was deze informatie?
13 stem(mers), Gem. score: 1.8
Vorige artikelVolgende artikel
Ralph van Manen is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Hij deelt op dit blog graag zijn kennis en ervaring over uitvaartverzekeringen.