Nadenken over je eigen begrafenis onvermijdelijk?

Nadenken voor je begrafenis

Laatst bijgewerkt op 9 november 2018 door Uitvaart Webmaster(s)

Een begrafenis is en blijft een bijzonder fenomeen. Helaas is het vroeg of laat onvermijdelijk dat je hiermee te maken krijgt. Zowel van naaste dierbaren uit je eigen familie- en vriendenkring als je eigen begrafenis.

Voor veel mensen blijft het nadenken en bespreken van hun eigen begrafenis een moeilijk onderwerp. Op zich heel begrijpelijk vooral als je nog aan het begin van je leven staat. Toch is het ook bijzonder als je zelf de regie hebt over je eigen begrafenis. Het geeft de nabestaanden en de uitvaartverzorger een duidelijk beeld wat voor jou persoonlijk belangrijks is. Als deze informatie er niet is dan is het voor de nabestaanden heel wat meer werk en is het de vraag of je dit zelf ook zo gewild had.

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering wordt er doorgaans door de verzekeraar gevraagd welke voorkeuren je hebt met betrekking tot je eigen begrafenis. Deze keuze’s die hierbij worden gemaakt kunnen van invloed zijn op de hoogte van de uitvaartpolis. Het kan het goed zijn dat je op het moment van het afsluiten van een uitvaartverzekering nog duidelijk beeld hebt van je wensen. Bij vrijwel iedere uitvaartverzekeraar is het mogelijk om de voorwaarden tussentijds aan te passen.

Kortom: Wil je goed verzekerd zijn voor de kosten van een begrafenis? Houdt er dan rekening mee dat je gevraagd wordt naar de wensen aangaande je eigen uitvaart.

Wil je vooraf globaal de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team