Kosten uitvaartverzekering: bereken en vergelijk

Kosten uitvaartverzekering 2019

Laatst bijgewerkt op 7 augustus 2023 door Erwin en René

De kosten uitvaartverzekering 2019 komen samen in de premie die je maandelijks moet betalen. Het is te kort door de bocht om alleen maar op zoek te gaan naar de laagste premie. Dan lijk je misschien op het oog wel voordelig uit te zijn. In de praktijk is dat misschien dan toch anders. Er zijn namelijk diverse factoren die de kosten uitvaartverzekering 2019 beïnvloeden. Wat denk je van de looptijd? Die bepaalt dus hoelang je iedere keer weer de premie van de uitvaartpolis moet betalen. Het scheelt nogal of je 20 jaar of levenslang premie betaalt. Het is dan ook niet gemakkelijk om snel het onderscheid te zien in de totale kosten. Daarom is het handig om eerst berekeningen te maken om daarna te vergelijken.

Premieberekening voor kosten uitvaartverzekering 2019

Je hoeft zelf geen ingewikkelde toeren uit te halen om de premie te berekenen voor de kosten uitvaartverzekering 2019. Dat hebben de uitverzekeraars al voor je gedaan. Wat je nog wel even moet doen, is kijken naar wat jouw uitvaart gaat kosten. Ook daar is een hulpmiddel voor met een rekentool die de uitvaartverzekeraars beschikbaar hebben. Aan de hand van deze berekening is het mogelijk om het verzekerd bedrag te bepalen. Dat bedrag is weer een factor die van invloed is op de premie die je gaat betalen. Het is ook mogelijk om het gemiddelde van de uitvaartkosten te nemen. Dat komt uit op 7.500 euro voor een crematie of een begrafenis. De kosten stijgen alleen maar en voor nu is dat bedrag wellicht voldoende, maar in de toekomst niet. Het is dan handig bij het afsluiten van een uitvaartverzekering er één te kiezen waarbij het bedrag meegroeit.

Premies van uitvaartverzekeringen vergelijken

Het is belangrijk om een goed inzicht in de kosten uitvaartverzekering 2019 te krijgen. Dat helpt bij het maken van de vergelijking. Het soort verzekering speelt altijd een rol. Er zijn doorgaans drie opties. Dat is een kapitaaluitvaartverzekering, naturapolis en een combinatie van beiden. Je bepaalt zelf waar je voorkeur naar uitgaat. Een naturapolis houdt in dat je nabestaanden geen bedrag ontvangen. De diensten en producten worden tot het verzekerde bedrag aangeboden. Een kapitaaluitvaartverzekering houdt in dat je nabestaanden het geld van de polis krijgen. Het geld dient om de uitvaartkosten mee te betalen. Verder is het ook belangrijk om alvast een keuze te maken voor een begrafenis of een crematie. Andere factoren die belangrijk zijn bij het maken van een vergelijking zijn de looptijd en het verzekerd bedrag. Maak vooral gebruik van onze tabel om direct inzicht te krijgen en op het oog al een vergelijking te maken.

Keuze gemaakt?

Het is heel normaal dat je er even wat tijd mee kwijt bent om een goede keuze te maken. Als het goed is maak je de keuze voor het afsluiten van een uitvaartverzekering ook maar één keer. Bereken in elk geval de premie en maak een vergelijking voor de kosten uitvaartverzekering 2019. Dan weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

 

Hoe nuttig was deze informatie?
3 stem(mers), Gem. score: 3.7
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team