Monuta favoriet onder uitvaartverzekeraars

Monuta gebruikersonderzoek 2019

Laatst bijgewerkt op 10 april 2019 door Uitvaart Webmaster(s)

Monuta.nl is de website waar de consument het liefst zijn uitvaartverzekering afsluit, dat blijkt uit onderzoek van Web Usability Advice (WUA) – december 2018.

400 consumenten werden gevraagd zich één uur lang te oriënteren op de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering. Het onderzoek vond zowel op desktop als op mobiel plaats. Monuta haalde een totaalscore van 41 punten en voert daarmee voor de derde keer op rij de ranglijst aan als meest favoriete uitvaartverzekeraar van Nederland.  

Opvallend is het hoge puntenaantal op mobiel voor Monuta ten opzichte van de rest. Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering via mobiel scoorde Monuta 44 punten. Verzekeraars DELA en Yarden behaalden hier slechts 33 en 31 punten en werden door de 400 deelnemende consumenten als minder fijn ervaren.   

Ook als het gaat om de totaal ervaring op de website komt Monuta het beste uit het onderzoek, al zijn de verschillen hier een stuk kleiner. In dit deel van het onderzoek werd gevraagd naar het vertrouwen in het bedrijf achter de website en de snelheid en duidelijkheid waarmee het aanbod wordt overgebracht.

Sinds de komst van het internet worden verzekeringen door de consument steeds vaker online afgesloten. Met het jaarlijkse onderzoek wil WUA de ervaring van potentiële klanten in kaart brengen en laten zien voor welke aanbieder zij kiezen en waarom. Het onderzoek is alleen gericht op het online afsluiten van een uitvaartverzekering en niet op het afsluiten via bijvoorbeeld een financieel adviseur.

Een uitvaartverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert wanneer de verzekerde overlijdt. Dit is een geldbedrag dat meestal voor het moment van overlijden al is vastgesteld en wat vaak genoeg is voor het bekostigen van de uitvaart. Ongeveer twee derde van de Nederlanders heeft op dit moment een uitvaartverzekering, via bijvoorbeeld Monuta – Al ruim 90 jaar dé uitvaartverzekeraar & uitvaartverzorger van Nederland.

Hoe nuttig was deze informatie?
2 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team