Uitvaartverzekering baby: wat zijn de opties?

Uitvaartverzekering baby

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2019 door Erwin en René

Uitvaartverzekering baby? Dat is niet iets waar je snel bij stilstaat als aanstaande ouders. Toch is het niet onverstandig om dat wel te doen. Zelfs als je nog zwanger bent, is het al raadzaam om erover na te denken. Bijvoorbeeld of je de baby wilt meeverzekeren op je eigen uitvaartpolis. Of dat je liever de keuze maakt om de uitvaartverzekering op naam van je kindje af te sluiten. Het hangt van je uitvaartverzekeraar af of je baby gratis is mee te verzekeren. Ook het moment van verzekeringsdekking varieert. Yarden is bijvoorbeeld een uitvaartverzekeraar waar je ongeboren kindje al vanaf twintig weken zwangerschap is meeverzekerd. Dat blijft zo tot zes maanden na de geboorte. Zo hanteren verzekeraars eigen regels. Het is bij Yarden geval nodig om je kindje na zes maanden aan te melden.

Is een uitvaartverzekering baby verplicht?

Het is voor geen enkele ouder verplicht om een uitvaartverzekering baby af te sluiten. Of om je kind bij te schrijven op je polis. Het is echter wel verstandig om dat te doen als je geen spaargeld hebt om een eventuele uitvaart te betalen. Natuurlijk wil je daar niet over nadenken, maar er zijn nu eenmaal zaken die belangrijk zijn om te regelen. Al is het alleen maar om de financiële gang van zaken rondom de uitvaart op orde te hebben. Er is dus geen verplichting en als je genoeg geld achter de hand hebt ook niet eens nodig. Maak dan in elk geval wel gebruik van het gratis meeverzekeren van je kind als je een uitvaartpolis hebt. Dat kost immers niets. De dekking is bij een gratis bijschrijving op de polis van de uitvaartverzekering baby vaak hetzelfde als je eigen dekking.

Wat gebeurt er met de uitvaartverzekering als mijn kind 18 of 21 is?

Het gratis verzekeren bij de combinatie uitvaartverzekering baby is uiteraard wel aan voorwaarden gebonden. De exacte voorwaarden zijn verschillend per verzekeraar. Een veelvoorkomende voorwaarde is dat de uitvaartverzekering van je kind stopt als een bepaalde leeftijd is bereikt. Bijvoorbeeld als je kind 21 jaar is, zoals bij Yarden. Je kind heeft dan wel de mogelijkheid om zelf de keuze te maken voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Monuta heeft de leeftijdsgrens op 18 jaar gesteld net als DELA. Bekijk daarom goed je eigen polis wat de opties zijn en om een keuze te maken.

Voordelen en nadelen uitvaartverzekering baby afwegen

Het afsluiten van een uitvaartverzekering baby heeft als voordeel dat de dekking altijd doorloopt. Dat is niet het geval als je besluit de keuze te maken je baby gratis mee te verzekeren op je eigen polis. Vanaf het moment dat je kind 18 of 21 jaar is vervalt de gratis dekking. Daarna is het mogelijk om de polis op naam van het kind voort te zetten. Of is de keuze aan je kind om wel of niet een uitvaartverzekering af te sluiten.

Hoe nuttig was deze informatie?
3 stem(mers), Gem. score: 2
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team