Onderverzekerd voor uitvaartkosten: wat doe je eraan?

Onderverzekerd voor uitvaartkosten

Laatst bijgewerkt op 2 november 2018 door Erwin en René

Onderverzekerd voor uitvaartkosten houdt in dat de uitvaart is verzekerd, maar voor een te laag bedrag. Dat betekent dat je nabestaanden met extra kosten te maken krijgen. Daar heb je met het afsluiten van een uitvaartverzekering misschien niet eens aan gedacht. Of misschien is het zo dat je in een ver verleden een uitvaartpolis hebt genomen. Het is mogelijk dat het verzekerde bedrag destijds voldoende was, maar het bedrag de uitvaartkosten nu niet meer volledig dekt. Elk jaar stijgen de kosten van de uitvaart. Het is dus zinvol om te kijken of je voldoende verzekerd bent. Is dat niet het geval? Dan zijn er voor de onderverzekering voor uitvaartkosten oplossingen voorhanden.

Onwetendheid over uitvaartkosten

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar de kennis van Nederlanders over de kosten van de uitvaart. Die kennis blijkt beperkt te zijn en bovendien heeft maar twee derde van de Nederlanders een uitvaartpolis. 45% met een uitvaartverzekering is onderverzekerd voor uitvaartkosten. Van de deelnemers aan het onderzoek wil 60% niet dat de nabestaanden te maken krijgen met uitvaartkosten. Het is daarom zinvol dat je even nagaat of onderverzekerd voor uitvaartkosten ook op jou van toepassing is. Of misschien heb je nog niet eens een uitvaartpolis. In dat geval is het afsluiten van een uitvaartverzekering wenselijk om de kosten van de uitvaart te dekken. Let dan wel op de hoogte van het verzekerd bedrag en stem dat af op je uitvaartwensen. Een crematie is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een begrafenis. De gemiddelde kosten voor een uitvaart liggen volgens de Consumentenbond op een bedrag van 7.500 euro.

Onderverzekerd voor uitvaartkosten: de oplossing

Heb je de uitvaartpolis bekeken en ben je onderverzekerd voor uitvaartkosten? Dat is op verschillende manieren op te lossen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een losse kapitaaluitvaartverzekering, die een bedrag uitkeert na je overlijden. Je hebt zelf de keuze bij welke uitvaartverzekeraar je dat wilt doen. Onderverzekerd zijn voor uitvaartkosten hoeft dus geen probleem te zijn als je daar nu een oplossing voor zoekt. De losse kapitaal uitvaartverzekering is zowel af te sluiten naast een bestaande kapitaalverzekering als naast een naturaverzekering. Ben je zwaar onderverzekerd voor uitvaartkosten? In dat geval is het misschien zinvol om de keuze te maken voor het afsluiten van een nieuwe uitvaartverzekering. Bijvoorbeeld met de keuze voor overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar. Ben je maar voor een klein deel onderverzekerd voor uitvaartkosten? Dan heb je altijd de mogelijkheid om zelf te sparen om het tekort te compenseren.

Hoe nuttig was deze informatie?
3 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team