Uitvaartverzekering vergelijken met de Consumentenbond

uitvaartverzekering vergelijken consumentenbond

Laatst bijgewerkt op 8 juni 2018 door Erwin en René

De Consumentenbond vergelijkt niet alleen computers of wasdrogers, maar ook uitvaartverzekeringen. Toch is het lastig om uitvaartverzekeringen te vergelijken, zoals ook de Consumentenbond aangeeft. Logisch ook, want iedere verzekeraar werkt met andere uitvaartondernemers. Dat kan zelfs schelen per landsdeel, provincie of gemeente.

Uitvaartverzekering vergelijken voordelen

Daarnaast zijn er verschillende soorten verzekeringen, zoals natura en kapitaal, en wat het voordeligst of beste is verschilt per geval. Daardoor is er geen beste uitvaartverzekering te bepalen. Dit zal moeten blijken per geval. Om de keuze voor jou te vergemakkelijken, hebben wij een uitvaartverzekering vergelijken check gemaakt. Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, ben je er zeker van dat je niet onnodig betaald voor diensten die je niet nodig hebt en dat al je wensen en eisen wel zijn meeverzekerd.

Uitvaartverzekering afsluiten aantrekkelijker dan ooit

In 2016 schreef de Consumentenbond naar aanleiding van hun test dat het aantrekkelijk is om een uitvaartverzekering aan te gaan door de lage spaarrente. Dat geldt ook in 2018 nog steeds. Ook geeft de Consumentenbond aan dat een gemiddelde begrafenis zo’n 7500 euro kost waardoor er soms nog geld bijgelegd moet worden. Door de juiste uitvaartverzekering te kiezen, hoeft dit niet het geval te zijn. Ook als je een andere uitvaartondernemer wilt dan je toegedeeld krijgt, kost dat extra geld. Dat is ook niet vreemd, want uitvaartverzekeraars maken deals met uitvaartondernemers. Omdat ze groot inkopen kunnen ze korting bedingen.

Bijkomende kosten voorkomen door te vergelijken

Kies je voor een andere uitvaartondernemer dan zal je zelf het verschil moeten bijleggen. Het is daarom verstandig om voordat je een uitvaartverzekering afsluit na te gaan met welke uitvaartondernemer je graag in zee zou willen gaan. Mits dit voor jou van belang is. Dat klinkt misschien vreemd omdat de uitvaart wellicht nog (tientallen) jaren ver weg is, maar de meeste uitvaartondernemers bestaan ook al tientallen jaren en zullen nog jaren blijven bestaan. Het is dus niet vreemd om een uitvaartverzekeraar te kiezen aan de hand van de partijen waarmee de verzekeraar samenwerkt. Hiermee kan je de bijkomende kosten besparen. Uitvaartverzekeringen vergelijken is dus verstandig.

Uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond

Welke uitvaartverzekering voor jou het voordeligst is, kan je nagaan door uitvaartverzekeringen te vergelijken. Wij hebben alle grote verzekeraars op een rij gezet. Wij hebben uitgezet en uitgelegd wat aanbieders Yarden, Monuta, Ardanta en Dela precies bieden, wat het kost en wat de voor- en nadelen zijn. De uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond test is natuurlijk erg goed, maar doordat verzekeraars in diverse regio met andere aanbieders werken is het verstandig om je eigen huiswerk te doen.

Hoe nuttig was deze informatie?
4 stem(mers), Gem. score: 4.3
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team