Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd?

Laatst bijgewerkt op 5 april 2024 door Uitvaart Webmaster(s)

Wil je alsnog op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten? Dat kan zeker, want kunt bij de meeste verzekeraars is een uitvaartverzekering afsluiten tot na de pensioenleeftijd mogelijk en geen probleem. Wel zitten er vaak wel andere voorwaarden aan vast. Lees hier meer over de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering op latere leeftijd.

Vanaf welke latere leeftijd alsnog een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kan je het beste zo vroeg mogelijk afsluiten. Op die manier bouw je met een kleine maandelijkse bijdrage een goede spaarpot op voor een uitvaart. Daarnaast kan je dan ook vaak gratis je kinderen meeverzekeren. Ook op hoge leeftijd kan je nog een uitvaartverzekering afsluiten. Ben jij nog niet verzekerd, maar denk je al aan je eigen uitvaart? Wij zetten de voor-en nadelen op een rij voor een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd.

Hogere premie bij afsluiten uitvaartverzekering op latere leeftijd

Wanneer je op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, betaal je een hogere premie dan wanneer je op jonge leeftijd of voor je kind een uitvaartverzekering afsluit. Dat is natuurlijk logisch, want je zult genoeg premie moeten betalen om een uitvaart te kunnen bekostigen. Hierdoor zal de maandelijkse premie een stuk hoger liggen. Ook zal je geen anderen, zoals je kinderen, kunnen meeverzekeren.

Sommige uitvaartverzekeraars zullen op te hoge leeftijd geen uitvaartverzekering willen afsluiten. Zij kunnen besluiten dat de te ontvangen premie niet genoeg meer kan zijn voor een uitvaart. In dat uiterste geval kan je natuurlijk zelf besluiten om te sparen voor je eigen uitvaart. Hiermee voorkom je dat de nabestaanden voor deze kosten komen te staan. Nadeel hiervan is dat de nabestaanden de uitvaart zullen moeten regelen. Bij een uitvaartverzekering kan de verzekeraar deze taak op zich nemen. Ook is een uitvaart via een verzekeraar vaak goedkoper dan zelf sparen. Dit heeft te maken met de inkoopkorting die verzekeraars bedingen.

Voordelen uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd:

– Uitvaartverzekering betaalt (grotendeels) de uitvaart;
– Uitvaartverzekering regelt de uitvaart;
– Je ontzorgt de nabestaanden.

Nadelen uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd:

– Maandelijkse betaling is hoog.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

De voordelen om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten op hoge leeftijd wegen zwaarder dan het nadeel. Het nadeel kun je eigenlijk ook geen nadeel noemen omdat zonder de hogere maandelijkse betaling de nabestaanden voor de volledige kosten zullen opdraaien.

Wanneer je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten, is het verstandig om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij hebben alle verzekeringen op een rij gezet. Er wordt gelet op de prijs en kwaliteit, maar ook de verschillende soorten verzekeringen worden uitgelegd. Van natura tot kapitaal. Welke is de voordeligste voor jouw situatie? Wat voor uitvaart wil je? Wil je worden begraven of een crematie? Zoek je een ecologische uitvaart? Doe de check om de juiste verzekering voor jou af te sluiten.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team