Begrafenisverzekering en euthanasie: hoe zit dat precies

begrafenisverzekering en euthanasie

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2020 door Uitvaart Webmaster(s)

Begrafenisverzekering en euthanasie hoe zit dat eigenlijk? Bij de meeste verzekeraars wordt er ook gewoon uitgekeerd na euthanasie. Toch zijn er een aantal beperkende voorwaarden waar je rekening mee dient te houden. Over het algemeen gaan de voorwaarden alleen over de looptijd.

Begrafenisverzekering en euthanasie

Laten we bekijken wat de voorwaarden zijn bij drie grote begrafenisverzekeraars. Bij de begrafenisverzekeraar Dela wordt er altijd uitgekeerd bij euthanasie. Uitvaartverzekeraar Yarden werkt met een looptijd van minimaal zes maanden of twee jaar, afhankelijk van het type verzekering. Tot slot wordt er bij Monuta altijd uitgekeerd als de gezondheidsvragen bij het afsluiten uitvaartverzekering naar waarheid zijn ingevuld. Anders geldt er een minimale looptijd van twee jaar.

Voorwaarden bekijken voor afsluiten begrafenisverzekering

Het is dus verstandig om de voorwaarden te bekijken van iedere begrafenisverzekeraar. Zeker wanneer je een begrafenisverzekering afsluit op hogere leeftijd waarbij de kans reëel is dat je terminaal ziek kunt worden waarbij euthanasie de enige uitweg is. Het is sowieso verstandig om de voorwaarden te bekijken omtrent de looptijd, want bij sommigen verzekeraars geldt er ook een wachttijd bij natuurlijk overlijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor uitvaartverzekeraar PC Hooft. Omdat er geen gezondheidsvragen hoeven worden ingevuld, geldt daar altijd een minimale looptijd van twee jaar voordat ze uitkeren. Ook bij een onnatuurlijke dood zijn beperkende voorwaarden van kracht. Bekijk dus goed de voorwaarden voordat je een uitvaartverzekering afsluit.

Begrafenisverzekering afsluiten en euthanasie

Voor de meeste mensen die een uitvaartverzekering afsluiten zal euthanasie geen grote rol spelen. De meeste mensen zullen op jongere leeftijd een begrafenisverzekering afsluiten. Dat is sowieso verstandig, want de premie is dan ook lager. Immers hoe jonger je bent hoe langer je premie kunt betalen. Op hogere leeftijd zal de premie een stuk hoger liggen. Wanneer je op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, is het dus verstandig om te kiezen voor een verzekering waar geen wachttijd geldt bij euthanasie. Op die manier ben je verzekerd dat er altijd uitgekeerd wordt. Via onze handige tool kan je begrafenisverzekeringen vergelijken zodat je de juiste keuze maakt.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team