Crematieverzekering afsluiten: kan dat nu?

crematie trends

Laatst bijgewerkt op 6 oktober 2020 door Erwin en René

Een crematieverzekering afsluiten, kan dat eigenlijk wel? Steeds meer mensen vragen zich af hoe het nu precies zit. Zeker in deze tijd, waarin we te maken hebben met het coronavirus, gaan meer mensen op zoek naar een geschikte uitvaartverzekering. Je kunt natuurlijk makkelijk online uitvaartverzekeringen vergelijken. Toch ontstaan hier vaak onduidelijkheden. Er zijn uitvaartverzekeringen, begrafenisverzekeringen en crematieverzekeringen. Veel mensen willen een crematieverzekering afsluiten, maar moeten zij dan ook echt voor een crematieverzekering kiezen of is een uitvaartverzekering ook goed? Wij leggen het je graag uit. 

Waarom willen veel mensen een crematieverzekering afsluiten?

We leven in een tijd waarin we allemaal net even wat meer nadenken over de dood dan gewoonlijk. Velen ervaren deze zogenaamde coronatijd als angstaanjagend en zeker mensen die nog geen uitvaartverzekering hebben gaan op zoek naar opties. We zijn allemaal banger dan normaal en zoeken naar oplossingen. Veel mensen willen een crematieverzekering afsluiten, omdat de crematie een stuk voordeliger is dan de begrafenis. De kans dat de hele uitvaart kan worden betaald door de verzekeraar is daarmee groter. Vraag blijft wel of het echt nodig is om bewust te kiezen voor een crematieverzekering.

Een specifieke crematieverzekering afsluiten is niet nodig

Wij kunnen je gerust stellen. Een specifieke crematieverzekering afsluiten is niet nodig. De crematieverzekering is eigenlijk gewoon een uitvaartverzekering, zoals de begrafenisverzekering dit ook is. In beide gevallen hebben we het dus over een uitvaartverzekering en deze kan worden aangesproken voor zowel een begrafenis als een crematie. De term ‘crematieverzekering’ is niet meer dan een andere benaming voor een uitvaartverzekering. Weet je nu nog helemaal niet of je begraven of gecremeerd wilt worden? Dan is dit dus helemaal geen probleem. Je kunt gewoon een uitvaartverzekering afsluiten voor een bedrag dat bij jou past. Let wel altijd op de specifieke voorwaarden die bij de betreffende uitvaartverzekering horen. 

Wel altijd uitvaartverzekeringen vergelijken

Je hoeft dus geen keuze te maken uit een begrafenisverzekering afsluiten of een crematieverzekering afsluiten. In beide gevallen is het gewoon een uitvaartverzekering. Wel is het belangrijk om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Zo vind je makkelijker de verzekering die goed bij jou past, tegen de juiste premie per maand. Uitvaartverzekeringen vergelijken doe je natuurlijk onafhankelijk bij ons. 

 

Hoe nuttig was deze informatie?
0 stem(mers), Gem. score: 0
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team