Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

uitvaartverzekering nodig?

Laatst bijgewerkt op 29 juni 2018 door Erwin en René

De vraag of je een uitvaartverzekering nodig hebt, kan alleen jijzelf beantwoorden. Desondanks gaan wij ons best doen om de voor-en nadelen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering uit te leggen. Zodat jij een (financieel) bewuste keuze kunt maken.

Een uitvaartverzekering sluit je om twee redenen af:

  • Nabestaanden ontzorgen, bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd of verzorgt de uitvaartverzekeraar de uitvaart;
  • Geen financiële strop.

Uitvaartverzekering nodig ja of nee

Waarom zou je geen voordelige uitvaartverzekering afsluiten? Eigenlijk alleen wanneer geld geen probleem is. Wanneer de nabestaanden zonder problemen de begrafenis kunnen bekostigen, is het afsluiten van een verzekering niet per se nodig. Dat kan zelfs geld besparen door de rente die je krijgt op een bankrekening, al is dat tegenwoordig niet veel meer.

Uitvaartverzekering ontzorgt nabestaanden

Desondanks is het ook in deze situatie niet ongewoon om een voordelige uitvaartverzekering af te sluiten. De erfenis kan namelijk even op zich laten wachten, waardoor de nabestaanden de uitvaart zouden moeten voorschieten. Ook kan je kiezen voor een naturaverzekering waarbij de uitvaartverzekeraar de uitvaart regelt. Dat bespaart veel tijd en energie voor de nabestaanden. Zeker in de rouwperiode is het prettig als de nabestaanden worden ontzorgt en er niet alleen voorstaan. Een verzekering zorgt hiervoor.

Kosten verzekering

Door een verzekering af te sluiten, spaar je voor je eigen begrafenis. Een gemiddelde begrafenis kost rond de zevenduizend euro. Dat betekent dat wanneer je op tijd een uitvaartverzekering afsluit de maandelijkse premie relatief laag is. Vaak gaat het dan om circa twintig euro per maand. Hoe ouder je bent bij het afsluiten hoe hoger de maandelijkse premie, er is dan immers minder tijd om te sparen. Dit bedrag merk je vaak niet in je maandelijkse lasten en dat maakt het aantrekkelijk.

Voordelige uitvaartverzekering

Er zijn vier soorten uitvaartverzekeringen. De belangrijkste zijn de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Bij natura wordt er uitbetaald in diensten en producten. Doordat verzekeraars samenwerken met aanbieders is dat vaak voordelig. Zij krijgen namelijk inkoopkorting. Hierdoor krijg je veel waar voor je geld. Bij kapitaalverzekering krijg je geld uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis bekostigen. Nadeel hiervan is dat de verzekeraar dus niet de uitvaart regelt. Welke verzekering past het beste bij jou? Doe onze check om een voordelige uitvaartzekering af te sluiten.

Hoe nuttig was deze informatie?
1 stem(mers), Gem. score: 5
Vorige artikelVolgende artikel
Erwin heeft als eigen ondernemer van EOnline al sinds 2007 meerdere financiële vergelijkingssites opgericht. Hij deelt graag zijn ervaringen, controleert en plaats de actuele content. Hierbij ondersteund door René, die al ruim 25 jaar uitvaartverzorger is. Meer over ons team