Klik op ‘bekijken’ om de premie te berekenen. Premies up-to-date!

​Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten kan eenvoudig via onderstaande tabel. Wij vergelijken uitvaartverzekeringen op het verzekerde bedrag, de mogelijkheid om kinderen mee te verzekeren en de maandpremie.

VerzekeraarVerzekerd bedragVrij te bestedenKinderen incl.TermijnPremie p/m 
Laagste premie
Yarden€ 5.000,-€ 2.500,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 4,08 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.000,-
    Gekozen door 36%
Beste keuze
Dela€ 6.353,-€ 603,-Levenslang Premie p/m: € 4,38 Bekijken
Verz. bedrag: € 6.353,-
    Gekozen door 36%
Monuta€ 7.000,-€ 2.500,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 5,76 Bekijken
Verz. bedrag: € 7.000,-
    Gekozen door 22%
Yarden€ 8.000,-€ 4.000,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 5,80 Bekijken
Verz. bedrag: € 8.000,-
    Gekozen door 16%
Nuvema€ 5.975,-n.v.tTot 85 jaar Premie p/m: € 5,86 Bekijken
Verz. bedrag: € 5.975,-
    Gekozen door 10%
Ardanta€ 7.000,-€ 7.000,-Tot 80 jaar Premie p/m: € 6,30 Bekijken
Verz. bedrag: € 7.000,-
    Gekozen door 5%
Dela€ 8.750,-€ 3.000,-Levenslang Premie p/m: € 6,89 Bekijken
Verz. bedrag: € 8.750,-
    Gekozen door 2%
Monuta€ 8.500,-€ 4.000,-Tot 85 jaar Premie p/m: € 6,97 Bekijken
Verz. bedrag: € 8.500,-
    Gekozen door 2%
Nuvema€ 8.250,-n.v.t.Tot 85 jaar Premie p/m: € 8,11 Bekijken
Verz. bedrag: € 8.250,-
    Gekozen door 2%

Een uitvaartverzekekering vergelijken kan met behulp van het handige overzicht, ook kun je snel de beste uitvaartverzekering of goedkoopste uitvaartverzekering kiezen. Het overzicht toont de meest gekozen begrafenisverzekeringen van 2017.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken
Uitvaartverzekering vergelijken

De uitvaartverzekeraars die je op deze site kunt vergelijken zijn: Monuta, Nuvema, DELA, Yarden en Ardanta. Deze verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een geldbedrag te verzekeren, dit noemen we een kapitaalverzekering. Ook is het mogelijk om een dienstenpakket samen te stellen, dit noemen we een naturaverzekering. Daarnaast is het mogelijk een overlijdensverzekering af te sluiten.

Speciale wensen uitvaartverzekering

Veel mensen hebben specifieke wensen voor een uitvaart. Hier wordt in deze vergelijker geen rekening mee gehouden. Voor deze informatie is er voor iedere verzekeraar een eigen pagina aangemaakt. Hier vind je informatie over de verzekeraar. Ook de voor- en nadelen van de verzekeraar vind je hier terug. De verzorging van de uitvaart kan in sommige gevallen ook geheel door de verzekeraar geregeld worden. Maar vaak zijn er wel een aantal zaken die je nabestaanden zelf moeten regelen, zoals de begraafplaats en de betaling van grafkosten. Wil je alles zelf regelen? Dit kan natuurlijk ook.

“Een uitvaartverzekering vergelijken kan iedereen!”

Hoogte premie uitvaartverzekering

De premie die je gaat betalen hangt het meest af van je leeftijd. Wanneer iemand van 20 jaar oud een uitvaartverzekering afsluit, dan betaalt deze persoon vaak veel minder premie dan iemand van 70. Dit omdat de persoon van 20 in de meeste gevallen veel meer jaren premie gaat betalen dan de persoon van 70 jaar oud.

Kies een uitvaartverzekering die bij je past

Met onze vergelijker kun je eenvoudig kiezen voor de beste uitvaartverzekering op prijs en kwaliteit. Of je kunt simpelweg gaan voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je leeftijd, je wensen en bijvoorbeeld het aantal mee te verzekeren kinderen in je uitvaartverzekering. Onze top 3 begrafenisverzekeringen is gebaseerd op de maandpremie, de voor- en nadelen en de ervaringen van consumenten met deze uitvaartverzekeringen. Zo hoef je zelf niet te kiezen, maar is de keus al voor je gemaakt! Het is het belangrijkst om je persoonlijke wensen voorop te stellen, zo vind je vast en zeker de uitvaartverzekering die het best bij je past.

Aandachtspunten uitvaartverzekering vergelijken

Hoe moet ik een uitvaartverzekering vergelijken? Door uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je objectief bepalen welke verzekering het beste bij je past. Om verschillende verzekeraars goed met elkaar te kunnen vergelijken moet je echter wel weten op welke factoren je moet letten.

Een voor de hand liggende factor is de premie van de uitvaartverzekering. Deze wordt met name bepaald aan de hand van de leeftijd van de aanvrager, maar ook op basis van de dekking. De uitvaartverzekering met de laagste premie is daarom niet per definitie de beste optie. Kijk dan ook niet puur naar de goedkoopste uitvaartverzekering.

Vergelijk de premie van verschillende uitvaartverzekeraars alleen wanneer het dekkingsbedrag gelijk of vrijwel gelijk is. Ga je een uitvaartverzekering vergelijken met andere uitvaartverzekeringen, neem dan altijd de volgende drie factoren mee in je vergelijking:

1. Dekkingsgraad

Bij een uitvaartverzekering waarin diensten worden verzekerd, kan het per verzekeraar verschillen welke diensten dit precies zijn. Standaard gedekte diensten zijn de zaalhuur voor de dienst, een standaardkist en een rouwwagen. Zaken die niet bij iedere verzekeraar gedekt worden zijn onder meer een rechtsbijstandsdekking en een ongevallenvergoeding. Neem deze factoren mee bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen.

2. Indexatie

Een erg belangrijke factor bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is of deze geïndexeerd is. Indexatie wil zeggen dat de begrafenisverzekering waardevast is. Omdat een uitvaartverzekering in veel gevallen decennia voor het overlijden al wordt afgesloten, is dit essentieel.

Door onder meer inflatie is € 8000,00 op het moment van afsluiten meer waard dan na tientallen jaren wanneer de verzekerde overlijdt. Met indexatie wordt onder meer voor inflatie gecorrigeerd, waardoor de waarde die een verzekering op het moment van afsluiten representeert ook na vele jaren nog gelijk is.

Hoewel de meeste uitvaartverzekeraars de verzekering altijd indexeren, is het niet onverstandig dit nog te controleren per uitvaartverzekering.

3. Aanpasbaarheid

Sluit je als twintigjarige een uitvaartverzekering af, dan weet je waarschijnlijk nog niet exact wat voor type uitvaart je wilt over vele tientallen jaren. Ook kunnen je wensen in de loop der tijd veranderen. Om er zeker van te zijn dat de uitvaartverzekering altijd aansluit bij je wensen, is het goed om te letten op de mogelijkheid tot aanpassingen die de verzekeraar biedt.

Bij sommige verzekeraars is het maken van aanpassingen lastiger dan bij andere verzekeraars. Ga je een uitvaartverzekering vergelijken met andere verzekeringen, bekijk dan de polisvoorwaarden om meer te weten te komen over de mogelijkheid tot aanpassingen.

Uitvaartverzekering vergelijken online

Tegenwoordig worden bijna alle uitvaartverzekeringen online afgesloten. Een uitvaartverzekering vergelijken is hierdoor makkelijker geworden. Alle informatie kan naast elkaar worden gelegd. Zo is het eenvoudiger om een uitvaartverzekering af te sluiten.

​Welk type uitvaartverzekering moet ik kiezen?

Grofweg bestaan er vier soorten uitvaartverzekeringen: de kapitaalverzekering, de naturaverzekering, de natura sommenverzekering en de combinatieverzekering.

  • Bij een kapitaalverzekering verzeker je een specifiek bedrag dat nabestaanden vrij kunnen besteden.
  • Bij een naturaverzekering worden specifieke diensten en objecten verzekerd ter waarde van een bepaald bedrag.
  • Bij een natura sommenverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag, maar mag dit uitsluitend worden uitgegeven aan de uitvaartverzekering.
  • Bij een combinatieverzekering worden zowel diensten als een vooraf bepaald geldbedrag verzekerd.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen vergelijken

​Een groot deel van de uitvaartverzekeringen is tegenwoordig een kapitaalverzekering of een combinatieverzekering. Verschillende verzekeringen hebben verschillende voordelen. Houd rekening met de verschillende typen uitvaartverzekeringen wanneer je uitvaartverzekeringen vergelijkt. Soms zijn verschillende typen verzekeringen niet goed vergelijkbaar.

Veel uitvaartverzekeraars hebben deals met bedrijven, zodat zij goedkoper diensten kunnen afnemen. Zo kan het voorkomen dat een naturaverzekering ter waarde van € 6.000,00 meer diensten mogelijk maakt dan een kapitaalverzekering ter waarde van € 7.000,00, omdat je als particulier geen dergelijke kortingsdeals hebt die de verzekeraar wel heeft.

Meer weten over de verschillende verzekeringen? Lees ook ons bericht over de verschillende typen uitvaartverzekeringen.

Hoe vergelijken wij uitvaartverzekeringen?

Het is ons doel om je zo goed mogelijk te helpen bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Bekijk de pagina ‘hoe vergelijken wij uitvaartverzekeringen‘ voor meer informatie.

Laatste blogs over uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering vergelijken

5 (100%) 8 scores

Disclaimer
Hoewel informatie en prijzen op onze website met de grootst mogelijke zorg worden samengesteld, zijn onjuistheden of onvolledigheden in onze berichtgeving te allen tijden voorbehouden. De prijzen die op de website van de adverteerder staan vermeld, zijn leidend. Prijzen en gegevens op onze website kunnen slechts als ijkgegevens worden beschouwd. Onze website is een informatief hulpmiddel en geen advies of bemiddeling.